Niet voor een Kate te vangen

Ziekenhuis en regering reageren op eventuele inzage in patiëntinformatie Kate Middleton door werknemer

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZiekenhuis en regering reageren op eventuele inzage in patiëntinformatie Kate Middleton door werknemer
RTL

Het houdt niet op met het nieuws rondom prinses Kate van Engeland. Nu blijkt weer dat een werknemer van het ziekenhuis waar Kate in januari is geopereerd de patiëntinformatie van de royal heeft willen bekijken. Het ziekenhuis reageert op deze vermoedens. The London Clinic gaat gepaste stappen ondernemen, zo vertelt een woordvoerder aan 'Sky News'.

"We wensen haar natuurlijk een zo spoedig mogelijk herstel"

"Iedereen bij de London Clinic is zich terdege bewust van onze individuele, professionele, ethische en wettelijke plichten met betrekking tot de vertrouwelijkheid van patiënten", zegt CEO Al Russell. "We beschikken over systemen om het beheer van patiëntinformatie te monitoren en in het geval van een inbreuk zullen alle passende onderzoeks-, regelgevende en disciplinaire stappen worden genomen. Er is in ons ziekenhuis geen plaats voor degenen die opzettelijk het vertrouwen van een van onze patiënten of collega's schenden."

'Ziekenhuismedewerker probeerde medisch dossier prinses Kate in te zien'
Lees ook

'Ziekenhuismedewerker probeerde medisch dossier prinses Kate in te zien'

Ook de Britse regering bemoeit zich met deze zaak. "Het is duidelijk dat er strikte regels zijn voor patiëntgegevens die gevolgd moeten worden", zegt de woordvoerder van premier Rishi Sunak tegen Sky News. "Ik denk dat we allemaal achter de prinses en prins van Wales moeten staan. We wensen haar natuurlijk een zo spoedig mogelijk herstel."

Het is een roerige week voor de prinses, die zich momenteel nauwelijks publiekelijk laat zien. Eerder deze week is ze gespot bij een boerderijwinkel. Maar of ze het echt is...? Je ziet er meer over in de video hieronder.

Lees meer over
Kate Middleton