Samen sterk

Koning Charles is trots op 'moedige' prinses Catherine

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKoning Charles is trots op 'moedige' prinses Catherine
RTL

Engeland is in shock van het nieuws dat prinses Catherine (42) een behandeling tegen kanker ondergaat. Koning Charles (75) en James Middleton (36) laten van zich horen na de videoboodschap van hun schoondochter en zus.

"Door de jaren heen hebben we samen vele bergen beklommen"

In een verklaring aan de Britse pers laat koning Charles, die zelf ook behandeld wordt voor kanker, weten dat hij 'zo trots is op Catherine voor haar moed'. Charles had de afgelopen weken 'nauw contact met zijn geliefde schoondochter'.

James, de jongere broer van Kate, reageert ook publiekelijk op het heftige nieuws. 'Door de jaren heen hebben we samen vele bergen beklommen. Als een familie beklimmen we deze ook met je', schrijft James bij een jeugdfoto van hem en Catherine. Samen hebben ze ook nog een zus, Pippa. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Prinses Catherine ondergaat behandeling tegen kanker
Lees ook

Prinses Catherine ondergaat behandeling tegen kanker

De Britse premier Rishu Sunak zegt dat Kate 'de liefde en steun van het hele land' krijgt. 'Ze heeft enorme moed laten zien met haar verklaring.' Hij is van mening dat de prinses van Wales de afgelopen weken 'onjuist behandeld' is met de theorieën die de ronde deden over haar operatie en publieke afwezigheid. Hij 'kijkt ernaar uit' om Kate 'terug in actie te zien als ze er klaar voor is'.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De ziekte kwam aan het licht na Kates buikoperatie afgelopen januari. Ze krijgt chemotherapie en maakt het naar eigen zeggen goed. "Ik word elke dag sterker, door me te richten op de dingen die me helpen gezond te worden, in mijn brein, lichaam en geest", zo vertelt ze in de video die het Britse konigshuis vrijdagavond deelde. "Het is een grote geruststelling om William aan mijn zijde te hebben. Net als de liefde, steun en vriendelijkheid van zovelen van jullie. Dat betekent heel veel voor ons."

Lees meer over
Prinses KateKoning CharlesBritse koningshuis