Mishandelingszaak

Noorse kroonprinses Mette-Marit praat met vermeend slachtoffer van zoon

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesNoorse kroonprinses Mette-Marit praat met vermeend slachtoffer van zoon
RTL

Een opvallende ontwikkeling in de zaak rond Marius Borg Høiby (27), de oudste zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit (50). De prinses heeft namelijk zelf contact gehad met de vrouw die zou zijn mishandeld door Marius. Dat bevestigt het Noorse hof tegenover de landelijke omroep NRK.

"We geven geen details omdat het een privézaak is"

Het paleis deelt niet wie contact met wie heeft gezocht. "We geven geen details omdat het een privézaak is", zegt een woordvoerder.

Marius wordt ervan beschuldigd een vrouw te hebben mishandeld in een appartement in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Daarbij zou hij veel schade hebben aangericht in de woning. Zo zou er een mes in de muur zijn beland. Het slachtoffer zou 'lichamelijk letsel en schade' hebben opgelopen.

Mette-Marit alsnog op weg naar Olympische Spelen na arrestatie zoon
Lees ook

Mette-Marit alsnog op weg naar Olympische Spelen na arrestatie zoon

Marius is geen officieel lid van het Noorse koningshuis: hij is namelijk een kind uit een eerdere relatie van Mette-Marit, voordat zij met kroonprins Haakon trouwde. Het oudste kind van de kroonprinses heeft nog geen verklaring afgelegd bij de politie, op advies van zijn advocaat.

Vorige week zat Marius 30 uur vast nadat hij werd gearresteerd. Inmiddels loopt hij weer vrij rond. In de video hieronder zie je meer over de zaak.