King of hugs

Koning Charles knuffelt erop los met rugbyspelers uit Nieuw-Zeeland

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKoning Charles knuffelt erop los met rugbyspelers uit Nieuw-Zeeland
RTL

Koning Charles (75) weet het internet donderdag te breken met aandoenlijke beelden. De koning is namelijk knuffelend met de vrouwelijke rugbyspelers van Nieuw-Zeeland vastgelegd. De zogeheten 'Black Ferns' waren te gast in Buckingham Palace om de koning te ontmoeten en sloten hun bezoek af met een stevige groepsknuffel.

"Hij zag er zo blij uit toen ze hem allemaal omhelsden"

Voor de meiden oog in oog komen te staan met de koning, bereiden ze zich eerst voor op hoe ze hem gaan groeten. Op de beelden op Instagram is te zien dat ze nog een snelcursus krijgen van de werknemers in Buckingham Palace. Tijdens de ontmoeting lijken de rugbysters echter de richtlijnen al gauw te zijn vergeten. Zo groet Ruby Tui de koning met de woorden: 'Whatsup g, how are ya?

Ook stellen de vrouwen Charles een gewaagde vraag: "We wilden allemaal graag een knuffel, maar alleen als het oké is?" Waarop Charles antwoordt: "Een knuffel? Waarom niet!" Hij opent zijn armen en de vrouwen springen enthousiast op voor een groepsknuffel. De koning noemde de knuffel achteraf 'enorm helend' en 'warm'. Hij bedankt hen voor de fijne ontmoeting. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Schattig: 'Koning Charles draagt vriendschapsbandje van kleindochter'
Lees ook

Schattig: 'Koning Charles draagt vriendschapsbandje van kleindochter'

Niet alleen de rugbysters hebben van de knuffel genoten, door mensen online wordt er ook vol lof gereageerd. 'Dit wint het internet vandaag', schrijft iemand. 'Hij ziet er zo ontroerd en opgetogen uit dat hij wordt gevraagd en dat ze zo blij reageren.' Daar is een ander het mee eens: 'Hij zag er zo blij uit toen ze hem allemaal omhelsden. Het zijn de kleine dingen die vreugde brengen.' Iemand schrijft dat hij de koning nog nooit 'zo oprecht' heeft zien glimlachen. 

De band tussen Charles en prinses Kate is het afgelopen jaar sterker geworden nadat bij hen kanker werd vastgesteld:

Lees meer over
Koning Charles