Hardleers

Zoon Noorse kroonprinses opnieuw opgepakt: 'Contactverbod verbroken'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPZoon Noorse kroonprinses opnieuw opgepakt: 'Contactverbod verbroken'
RTL

Marius Borg Høiby (27), de zoon van kroonprinses Mette-Marit, blijkt opnieuw te zijn opgepakt door de politie. Hij zou het contactverbod hebben verbroken dat hem onlangs was opgelegd na de mishandeling van zijn (ex)vriendin.

Marius werd begin augustus opgepakt na een geweldsincident in een appartement in Oslo. Hij zou zijn vriendin hebben mishandeld, iets wat hij later ook toegaf in een verklaring. Marius zou ervoor hebben gezorgd dat zijn vriendin lichamelijk letsel opliep en werd daarnaast ook verdacht van bedreiging. 

Hij bekende niet veel later schuld in de zaak en kreeg een contactverbod tegen het slachtoffer, die hij nu dus weer verbroken zou hebben. Ook twee andere exen van Marius hebben hem beschuldigd van psychisch en fysiek geweld. Het onderzoek naar hem loopt nog steeds. 

Zoon Mette-Marit heeft contactverbod opgelegd gekregen na mishandeling ex
Lees ook

Zoon Mette-Marit heeft contactverbod opgelegd gekregen na mishandeling ex

Kroonprinses Mette-Marit kreeg Marius tijdens een eerdere relatie. In 2001 trouwde ze met kroonprins Haakon. Mette-Marit en Haakon hebben samen twee kinderen: prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre Magnus. Marius is geen officieel lid van het Noorse koningshuis en heeft geen publieke rol.

Royaltydeskundige Jeroen Snel denkt dat de straf van Marius zal meevallen: