EERSTE INDRUK

Griekse Stefania tevreden na eerste repetitie op songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Griekse Stefania tevreden na eerste repetitie op songfestival
RTL

Stefania Liberakakis (18) is tevreden over haar eerste repetitie op het Eurovisie Songfestival. De Utrechtse, die namens Griekenland uitkomt, zag een aantal verbeterpunten maar genoot met volle teugen van haar eerste minuten op het podium in Rotterdam Ahoy.

"Het is een act waar alles perfect moet gaan"

"Het ging wel lekker", vertelde Stefania na afloop tegen het ANP. "Zo'n eerste repetitie had ik echt even nodig omdat ik ook echt heel veel zenuwen had. Ik denk dat dat nu allemaal weg is en nu weet ik dat het helemaal niet zo eng is. Het is gewoon een feest."

Gedurende de act maken de Grieken gebruik van zogeheten green screen-technieken, waardoor Stefania's dansers onzichtbaar blijven met uitzondering van hun witte kledij. Dat gecombineerd met een complexe choreografie maakt het best moeilijk, zei Stefania. "Het is een act waar alles perfect moet gaan en waar we ook moeten oppassen. Maar deze dansers zijn echte de beste van Griekenland, ik heb alle vertrouwen in ze."

Stefania werkt met 'green screen-techniek' tijdens optreden songfestival
Lees ook

Stefania werkt met 'green screen-techniek' tijdens optreden songfestival

"Technisch gezien ging het eigenlijk goed, dat zit erin", vond Stefania, die volgende week donderdag in de tweede halve finale staat. De 18-jarige zangeres geeft haar optreden een 8,5. Zelf vond ze vooral dat ze nog beter in de camera kan kijken. "Ik heb het teruggezien en je zag dat ik zenuwachtig was. Maar dat komt goed, we hebben nog een tweede repetitie.

Bij de bookmakers is het optreden van Stefania in ieder geval goed ontvangen. Ze steeg in de uren na haar repetitie van plaats 14 naar 12.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival