Een heerlijke, makkelijke salade die snel klaar is. Ideaal als fris bijgerecht of als lichte lunch.

Tomatensalade met tijmcroutons

·Aangepast:
Tomatensalade met tijmcroutons
RTL

Een heerlijke, makkelijke salade die snel klaar is. Ideaal als fris bijgerecht of als lichte lunch.

Voor 10 porties

  • 3 kg gemengde tomaten, bijv. vleestomaten, pruimtomaten, gele tomaten, cherrytomaten en groene tomaten
  • 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes
  • 70 g rucola

Voor de dressing

  • ​1 bosje koriander, grofgehakt
  • 200 ml limoensap
  • 2 el korianderzaad, gemalen
  • 200 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 rode Spaanse peper

Voor de croutons

  • 4-5 sneetjes brood
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • olijfolie

Snijd de tomaten in even grote stukken. Schep de lente-uitjes en de rucola erdoor.

Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout. Schenk de dressing over de salade. Laat voor het opdienen circa 1 uur staan.

Breek het brood in grove stukken. Fruit de knoflook en de tijm in olie. Voeg de stukken brood toe en bak ze goudbruin. Laat ze uitlekken op papier. Verwijder de knoflook en de tijm en geef de stukken brood bij de tomatensalade.
 

Aan tafel met Camilla Läckberg

Thumbnail

Bestsellerauteur Camilla Läckberg duikt de keuken in. Gerechten to die for!

Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian Hellberg de liefde voor koken en eten. Dit kookboek is een eerbetoon aan Fjällbacka, een gebied aan de westkust van Zweden waar ze beiden opgroeiden en dat ook het decor is van al haar thrillers.

Wie kan een carpaccio van heilbot met citrussalade weerstaan? Of de kruidig gebakken vis met een salade van rode ui en spinazie?
Laat je inspireren en nodig al je vrienden uit voor een heerlijk zomers diner!

© Kosmos Uitgevers