Ophef

Excuses prinses Kate voor bewerkte foto: 'Ik experimenteer soms met Photoshop'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© REX by Shutterstock / Prince of Wales / Kensington PalaceExcuses prinses Kate voor bewerkte foto: 'Ik experimenteer soms met Photoshop'
RTL

Kate Middleton heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan na het publiceren van een met Photoshop bewerkte foto van haar en haar kinderen. "Ik experimenteer af en toe met het bewerken van foto's. Sorry voor de verwarring."

"Net als vele hobbyfotografen experimenteer ik daar weleens mee", zo schrijft ze. "Ik hoop dat iedereen een fijne Moederdag heeft gehad", zo sluit ze af. Gisteren was het Moederdag in het Verenigd Koninkrijk en de foto werd naar aanleiding daarvan gedeeld met fotopersbureaus.

Onder meer over de patroontjes op de trui van prins George is het één en ander te doen. Die zouden op zijn rechterschouder niet correct doorlopen. Daarnaast is het rond de hand van prinses Charlotte vaag op de foto, ook een reden waarom wordt aangenomen dat het niet om de originele foto gaat.

Voor veel volgers van het koningshuis was de foto voer voor extra speculatie over het welzijn van de prinses, iets wat de laatste tijd toch al flink het geval was.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De foto was juist de eerste die werd gedeeld met het publiek nadat Kate een operatie had ondergaan in januari. Sindsdien waren er al veel geruchten over haar gezondheid. Eind vorig jaar werd ze voor het laatst in het openbaar gezien.

Gemanipuleerd

AP was het eerste fotopersbureau dat de foto uit de roulatie haalde. "Na nadere inspectie ziet het ernaar uit dat de bron de foto heeft gemanipuleerd", schreef het bij het terugtrekken van de foto. Ook andere persbureaus zoals Reuters en AFP trokken de foto terug.

Foto Britse prinses Kate roept vragen op: aanwijzingen voor manipulatie
Lees ook

Foto Britse prinses Kate roept vragen op: aanwijzingen voor manipulatie

"Deze foto is natuurlijk olie op het vuur voor de geruchten die toch al rondgingen", zegt correspondent Anne Saenen. "Het was waarschijnlijk de bedoeling om de mensen een beetje gerust te stellen met deze foto, maar dat is dus verre van gelukt. Je kunt wel stellen dat het bijzonder onhandig is en al helemaal een erg ongunstige timing heeft."

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier. 

Lees meer over
Prinses KateFotografie