Zware beroepen

Vakbonden verwerpen bod kabinet vroegpensioen, 'vanaf komend weekend stakingen'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Editorial / Peter HilzVakbonden verwerpen bod kabinet vroegpensioen, 'vanaf komend weekend stakingen'
RTL

De onderhandelende vakbonden verwerpen het bod dat het kabinet heeft gedaan over een vroegpensioen voor mensen met zware beroepen. Vanaf aankomend weekend zullen er estafettestakingen plaatsvinden in verschillende sectoren, onder meer in de schoonmaak, het ov en de bouw. Dat meldt een ingewijde aan RTL Nieuws.

Over de inhoud van het bod wil de betrokkene niks zeggen. "Maar het is gewoon niet goed genoeg. De kloof tussen hun voorstel en onze eisen is te groot."

Eerder al riep vakbond FNV medewerkers van de haven in Rotterdam op om vanaf zaterdagavond enkele uren het werk neer te leggen. Ook politieagenten staakten bij onder meer voetbalwedstrijden. Zo werd Feyenoord-Ajax afgelopen weekend afgelast omdat daar geen agenten aanwezig zouden zijn.

Feyenoord - Ajax gaat zondag niet door vanwege politiestaking
Lees ook

Feyenoord - Ajax gaat zondag niet door vanwege politiestaking

De huidige zogeheten Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) loopt eind volgend jaar af. Daardoor kunnen mensen die langdurig zwaar werk doen eerder met pensioen. Zij hebben dan recht op een uitkering om de periode tot de AOW-leeftijd te overbruggen. 

De vakbonden hebben gepleit voor een structurele en ruimere regeling en stelden het kabinet op 1 mei een ultimatum. Daar werd niet op ingegaan.

Lees meer over
Politie in NederlandStakingen