Klassieker

Feyenoord - Ajax gaat zondag niet door vanwege politiestaking

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPFeyenoord - Ajax gaat zondag niet door vanwege politiestaking
RTL

De klassieker Feyenoord-Ajax gaat zondag niet door. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam besloten. Bij de voetbalwedstrijd in De Kuip zou geen politie aanwezig zijn.

Er is geen politie aanwezig om de boel in goede banen te leiden omdat politiebonden actievoeren voor een beter vroegpensioen. 

"Echt heel teleurstellend dat de wedstrijd zondag niet kan doorgaan", zegt woordvoerder Michiel Jonker van Feyenoord. "Zoals eerder aangegeven hebben we er begrip voor dat mensen opkomen voor hun zaak. We betreuren het echter wel dat, niet voor het eerst, het voetbal wordt gebruikt om zaken af te dwingen waar wij geen partij in zijn."

Geen politie bij Feyenoord-Ajax vanwege acties voor vroegpensioen
Lees ook

Geen politie bij Feyenoord-Ajax vanwege acties voor vroegpensioen

De politie voert al langer actie voor het vroegpensioen, maar omdat de acties hun vruchten nog niet afwerpen, is besloten de acties meer kracht bij te zetten. Zodoende vindt er geen politie-inzet plaats bij verschillende eredivisiewedstrijden. 

Dat gebeurde eerder bij de duels FC Twente-Sparta, NAC-Ajax, FC Almere-PSV en FC Groningen-AZ. Die wedstrijden gingen gewoon door, maar bij Feyenoord tegen Ajax ligt dat lastiger omdat er in het verleden veel incidenten plaatsvonden.