Vrouw en kinderen dood

Oekraïense vader overleeft als enige van gezin Russische raketinslag

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© X/AndriySadovyiOekraïense vader overleeft als enige van gezin Russische raketinslag
RTL

Een harmonieuze foto van een Oekraïens gezin met een zeer triest einde. Door een Russische raketinslag in de West-Oekraïense stad Lviv kwamen gisteren vier van de vijf gezinsleden om het leven. Alleen de vader leeft nog. Zijn vrouw en drie dochters stierven toen ze zich schuilhielden.

Op het moment van de raketinslag bevond het gezin van Yaroslav zich in het trappenhuis van hun appartement, omdat dat als een veilige plek gezien werd. Yaroslav zelf was op dat moment water gaan halen voor zijn gezin.

Na de aanslag werd Yaroslav getroost door hulpverleners terwijl de lichamen van zijn vrouw en dochters in lijkzakken werden weggedragen.

Meerdere doden in Oekraïens Lviv na Russische raketaanval
Lees ook

Meerdere doden in Oekraïens Lviv na Russische raketaanval

Eén van de dochters van de man studeerde Oekraïense Cultuur aan de universiteit van Lviv. Ze zat in haar tweede jaar. In haar sollicitatiebrief voor de universiteit omschreef ze haar familie als 'harmonieus en hecht'. 

"Dit is een groot en onherstelbaar verlies. Er zijn geen woorden die dit verdriet kunnen beschrijven", schrijft de universiteit in een verklaring. 

Honderden raketten en drones

Lviv ligt in het westen van Oekraïne, vlak bij de grens met Polen, en wordt gezien als een van de veiligste plekken in Oekraïne. Het gezin van Yaroslav behoort tot de zeven mensen die gisteren in Lviv omkwamen. 

Rusland heeft Oekraïne de afgelopen tien dagen met honderden raketten en drones bestookt. Volgens sommige Russische militaire bloggers zijn de aanvallen Moskou's reactie op de recente inval van Oekraïense militairen in de Russische regio Koersk. Volgens Kyiv zijn de militairen erin geslaagd meer dan honderd plaatsen te veroveren.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Oorlog in OekraïneLink in bio