Jaar na arrestatie

Oudste zoon Ridouan Taghi uitgeleverd vanuit Dubai

·Aangepast:
© ANPOudste zoon Ridouan Taghi uitgeleverd vanuit Dubai
RTL

De oudste zoon van Ridouan Taghi, de 23-jarige Faissal Taghi, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai uitgeleverd aan Nederland. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving door De Telegraaf en het AD. Hij is overgedragen aan de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Faissal Taghi werd vorig jaar augustus opgepakt in Dubai, op verzoek van justitie in Nederland. Begin komende week zal hij worden voorgedragen aan de rechter-commissaris. 

Leiding criminele organisatie

Zijn vader Ridouan zit vast in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Na de arrestatie van Taghi senior in december 2019, zou Faissal de leiding van de organisatie hebben overgenomen.

Wie is Faissal, de opgepakte zoon van topcrimineel Ridouan Taghi? 
Lees ook

Wie is Faissal, de opgepakte zoon van topcrimineel Ridouan Taghi? 

"De oudste zoon van Ridouan Taghi kan aangemerkt worden als tweede man binnen de organisatie", schrijft het OM in het strafdossier tegen Youssef T., de oud-advocaat en neef van Taghi senior. 

Volgens het OM was Faissal Taghi bovendien bezig met een plan om zijn vader uit de gevangenis te bevrijden. "Deels nog onder de vleugels van zijn vader, wordt hij in positie gebracht door zijn vader om de organisatie aan te sturen. Hierbij gaat het onder andere om het organiseren van een uitbraak- dan wel ontsnappingspoging van Ridouan Taghi, het witwassen van geld en de handel in verdovende middelen", schrijft het OM in het dossier. 

Andere verdachte

Tegelijk met Faissal T. werd vrijdag ook een 46-jarige man uitgeleverd die sinds 2022 stond gesignaleerd voor internationale drugshandel. Hij werd in november vorig jaar aangehouden in Abu Dhabi, de hoofdstad van de VAE. Volgens De Telegraaf gaat het om Romeo van K.

De uitlevering van de twee verdachten laat volgens minister David van Weel (Justitie) zien dat 'criminelen zich niet onaantastbaar kunnen wanen buiten onze landsgrenzen'. Hij dankt de politie en het OM voor hun 'fantastische werk', evenals organisaties in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
Ridouan TaghiCriminaliteit