'Hij komt niet terug'

Huis zedenverdachte Barendrecht beklad, buurt vraagt om rust

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© RTL NieuwsHuis zedenverdachte Barendrecht beklad, buurt vraagt om rust
RTL

Het huis van de 45-jarige zedenverdachte uit Barendrecht is beklad en met eieren bekogeld. Buurtbewoners vragen mensen om het huis – en daarmee de buurt – met rust te laten.

"Hij komt niet meer terug! Laat de buurt met rust! Kinderen hebben last van deze acties!", staat te lezen op een van de briefjes die door de buurt op het huis zijn gehangen.

Man heeft bekend

De bewoner van het huis zit sinds vorige week vast. Hij heeft bekend dat hij negentien kinderen heeft misbruikt. De slachtoffers zouden 10, 11 en 12 jaar oud zijn geweest, en bevriend zijn (geweest) met zijn eigen kinderen. De zaak kwam aan het licht nadat aangifte tegen hem was gedaan.

© RTL Nieuws

De burgemeester van Barendrecht, Ronald Schneider, zei gisteren tegen RTL Nieuws dat in het dorp geschokt wordt gereageerd op het nieuws. "Ik ben ook boos dat het gebeurd is in een gemeente als Barendrecht. Dat verwacht je niet. Mensen reageren verbaasd dat het toch kon gebeuren. Barendrecht is een hele fijne gemeente om te wonen, en als je dit dan hoort, dan ben je geschokt en boos."

Bijeenkomst buurtbewoners

Morgen (donderdag) organiseert de gemeente een bijeenkomst voor buurtbewoners. Die 'verdienen onze aandacht en een samenzijn waar emoties vrij gedeeld kunnen worden', zegt de gemeente daarover. Ook worden er gesprekken gevoerd met een aantal scholen en verenigingen. "We doen wat we kunnen om hen te ondersteunen. Bijvoorbeeld door hen van informatie te voorzien, in contact te brengen met instanties die hen kunnen helpen, maar ook door een luisterend oor te bieden."

In de buurt van het huis van de verdachte lopen wijkagenten en boa's rond omdat 'veel media en nieuwsgierige mensen' in de wijk waren gezien en er bij bewoners was aangebeld voor reacties.

Lees meer over
ZedendelictenKindermisbruikBarendrecht