Thuis verder herstellen

Boris Johnson ontslagen uit het ziekenhuis

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© GettyBoris Johnson ontslagen uit het ziekenhuis
RTL

De Britse premier Boris Johnson is ontslagen uit het ziekenhuis in Londen waar hij voor het coronavirus werd behandeld. Hij kan nog niet meteen aan het werk, eerst zal Johnson naar zijn buitenverblijf gaan om verder te herstellen.

Precies een week geleden werd Johnson opgenomen in het St Thomas' ziekenhuis in Londen, tien dagen nadat hij positief was getest op het coronavirus. Hij kreeg te maken met een heftig ziekteverloop, waarbij hij zelfs een aantal nachten op de intensive care moest doorbrengen.
 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Volgens The Guardian heeft Johnson constant geprobeerd om naar buiten toe uit te stralen dat hij zich goed voelde, maar is er binnenskamers de vrees geweest dat Johnson de ziekte niet zou overleven.

De politicus heeft de artsen en verpleegkundigen dan ook geprezen voor de 'voorbeeldige zorg' die hij heeft gekregen. "Ik heb mijn leven aan hen te danken. Ik kan ze niet genoeg bedanken", zei Johnson.

Arts overleden die premier Johnson vroeg om hulpmiddelen
Lees ook

Arts overleden die premier Johnson vroeg om hulpmiddelen

In de afwezigheid van Johnson heeft hij zijn taken overgedragen aan Dominic Raab, de minister van Buitenlandse Zaken. Het is nog niet bekend wanneer Johnson weer zal terugkeren in zijn oude functie.

In een video maakte de Britse premier een tijdje geleden bekend dat hij het coronavirus heeft. Toen was Johnson nog optimistisch en sprak hij alleen over milde klachten.
Lees meer over
Boris Johnson