Ziek op vliegdekschip

Amerikaanse matrozen testen na herstel opnieuw positief op Covid-19

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© AFPAmerikaanse matrozen testen na herstel opnieuw positief op Covid-19
RTL

Op het Amerikaanse vliegdekschip USS Theodore Roosevelt is opnieuw Covid-19 vastgesteld. Het schip ligt al sinds eind maart vast in Guam, vanwege een zware uitbraak van de virusziekte. Dertien matrozen die juist hersteld waren, testen nu voor een tweede keer positief op Covid-19.

De zieke matrozen waren van boord gegaan in Guam, een eiland in de Grote Oceaan, om daar uit te zieken. In totaal zijn 4000 van de bijna 4900 bemanningsleden in quarantaine geweest op het eiland.

Twee negatieve testen

Eind april mochten de eerste zeelieden weer terugkeren op het marineschip om zich voor te bereiden op vertrek. Voorwaarde was wel dat ze minimaal twee weken in quarantaine waren geweest, drie dagen geen symptomen meer hadden en ze tweemaal negatief hadden getest. 

Ondanks deze voorzorgsmaatregelen zijn sommigen nu toch weer ziek geworden. Na enkele dagen op het schip kregen ze last van symptomen van Covid-19, zoals koorts en hoesten.

Sinds eind maart ligt het Amerikaanse vliegdekschip voor anker in Guam.© AFP
Sinds eind maart ligt het Amerikaanse vliegdekschip voor anker in Guam.

Opnieuw in quarantaine

Hoe dat precies kan, moet verder worden onderzocht. Mogelijk zijn ze opnieuw besmet geraakt. Een andere mogelijkheid is dat de testen niet betrouwbaar genoeg waren en dat de bemanningsleden nog kleine hoeveelheden virus nog bij zich droegen.

De dertien matrozen die voor een tweede keer positief zijn getest op het coronavirus zijn van boord gehaald. Ze zitten nu weer in quarantaine op de Amerikaanse marinebasis in Guam.

Ook tuberculose

Op het marineschip worden niet alleen mensen ziek van het coronavirus, maar ook is bij een persoon tuberculose vastgesteld, zo meldt Politico.

Tuberculose (tbc) is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Symptomen zijn onder meer hoesten en koorts.

Dit zijn de ziekteverschijnselen die we tot nu toe kennen.
Lees meer over
VliegdekschipCovid-19VirusziekteTuberculoseCoronavirusMarineGuam