135.000 coronadoden

Trump draagt voor het eerst mondkapje in openbaar, nieuw record coronabesmettingen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Alex EdelmanTrump draagt voor het eerst mondkapje in openbaar, nieuw record coronabesmettingen
RTL

In de Verenigde Staten is weer een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Bij nog eens 71.389 mensen is vastgesteld dat ze het longvirus hebben opgelopen, blijkt uit een tellingen van de Johns Hopkins University. Het is de vijfde dag op rij dat het aantal besmettingen in de VS stijgt.

Tot nu toe zijn bijna 3,24 miljoen Amerikanen besmet geraakt, bijna 135.000 van hen zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

Zwart mondkapje

De Verenigde Staten zijn wereldwijd het zwaarst getroffen door het coronavirus, maar president Donald Trump weigerde tot nu toe een gezichtsmasker te dragen in het openbaar. Gisteravond laat (Nederlandse tijd) kwam daar verandering in. Tijdens een bezoek aan het militaire ziekenhuis Walter Reed, net buiten hoofdstad Washington, droeg hij een zwart mondkapje.

© Alex Edelman

Het is overigens niet voor het eerst dat Trump een mondkapje droeg. Tijdens een fabrieksbezoek in de Amerikaanse staat Michigan, in mei, droeg hij tijdens een deel van zijn rondgang ook een masker. Maar dat was geen openbaar bezoek.

Grote drukte bij een rodeo in de Amerikaanse staat Texas. Een mondkapje is verplicht, maar veel mensen dragen die niet.
Lees meer over
Donald TrumpCoronavirusVerenigde Staten