Gechipt

Amerikaanse man na liefst 15 jaar herenigd met weggelopen kat

Door RTL Nieuws ··Aangepast:
© LA County Department of Animal Care and ControlAmerikaanse man na liefst 15 jaar herenigd met weggelopen kat
RTL

Wie zijn huisdier laat chippen, doet dat zodat ze kunnen worden herenigd met hun huisdier als die wegloopt. Toch was katteneigenaar Charles uit Los Angeles met stomheid geslagen toen hij werd gebeld door het asiel dat zijn kat was gevonden. En zijn ongeloof valt wel te begrijpen.

Het was namelijk al vijftien jaar geleden dat Brandy, toen nog een kitten, was weggelopen.

Twijfel

Charles, die niet met zijn achternaam in de publiciteit wil, had geen idee waarom hij uit het niets een gemiste oproep van het asiel had. Totdat hij terugbelde en hoorde dat zijn kat was teruggevonden, in goede gezondheid bovendien. 

Eigenaar vindt na tien jaar hond terug
Lees ook

Eigenaar vindt na tien jaar hond terug

Hij geloofde er in eerste instantie niet veel van, maar reed wel naar het asiel. Hij was ervan overtuigd dat hij er daar achter zou komen dat ergens een fout was gemaakt. Maar eenmaal oog in oog met Brandy was de twijfel meteen weg. Ook al was Brandy weggelopen als kitten en nu een hoogbejaarde poes, de twee hadden volgens het asiel meteen een band.

Tranen

Het weerzien was emotioneel. "Ik brak in tranen uit, terwijl ik dacht aan al die jaren dat ik haar kwijt was geweest", zegt Charles.

De vraag blijft waar Brandy al die jaren heeft uitgehangen. Destijds in 2005 reed Charles dagen door de buurt, hing kat-vermist-posters op en belde alle asiels in de buurt, maar allemaal zonder resultaat. Waarschijnlijk is de poes gevonden en in huis genomen door iemand die nooit op het idee kwam om het dier te laten checken op een chip. Pas toen Brandy ergens in de afgelopen weken daar wegliep en opnieuw gevonden werd, kwam ze in een asiel terecht waar ze op een chip werd gecontroleerd. 

Overigens woont Brandy nu nog steeds niet bij Charles. Die adopteerde intussen twee nieuwe katten. En voor drie katten is zijn krappe appartement te klein. Brandy woont nu bij Charles' zus, waar ze heel veel bezoek gaat krijgen van haar vroegere baasje.  

Dat katten wel eens weglopen is natuurlijk niet zo verrassend, maar de Limburgse kat Pepper maakte het in 2017 wel heel bont. Hij werd na een half jaar teruggevonden in Oostenrijk, ruim 1000 km van huis. Wat maakt huisdieren zo reislustig
Lees meer over
Huisdieren