Door het hele land

41 saluutschoten als eerbetoon aan overleden prins Philip

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© AFP41 saluutschoten als eerbetoon aan overleden prins Philip
RTL

Op veel plekken in het Verenigd Koninkrijk zullen vanmiddag saluutschoten te horen zijn vanwege het overlijden van prins Philip. In onder meer de steden Londen, Edinburgh, Cardiff, Belfast en Gibraltar klinken vanaf 13.00 uur Nederlandse tijd 41 saluutschoten, zegt het Britse ministerie van Defensie.

De ceremonie duurt in totaal veertig minuten, waarbij elke minuut een saluutschot wordt gegeven. Ook marineschepen doen mee aan het eerbetoon aan de prins, die tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Britse marine diende.

Geen staatsbegrafenis

Vrijdag werd al bekend dat Philip geen staatsbegrafenis krijgt en zijn lichaam ook niet opgebaard zal worden in een staatsgebouw. Hij zou daar zelf geen behoefte aan hebben gehad. De begrafenis is in lijn met de gebruiken en de wensen van de prins, aldus de autoriteiten.

De gisteren overleden prins Philip onderscheidde zich door zijn eigenzinnigheid en humor.

De overleden 99-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth wordt opgebaard op Windsor Castle, voorafgaand aan de begrafenis in St. George's Chapel in deze koninklijke residentie. Naar verwachting worden dit weekend nog meer details bekend gemaakt over de begrafenis.

Prins Philip (99) overleden: grapjas in stijf koningshuis
Lees ook

Prins Philip (99) overleden: grapjas in stijf koningshuis

Lees meer over
Britse koningshuisGroot-Brittannië