Makkelijk te vinden

Boris Johnson bellen? Nummer Britse premier stond gewoon op internet

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPBoris Johnson bellen? Nummer Britse premier stond gewoon op internet
RTL

Het mobiele telefoonnummer van de Britse premier Boris Johnson is al jarenlang makkelijk op internet te vinden. Het nummer van Johnson staat in een persbericht dat hij in 2006 als parlementslid verspreidde, en dat nog altijd online staat. Hij is alleen niet meer bereikbaar.

Dat bevestigt de BBC, nadat roddelnieuwsbrief Popbitch het telefoonnummer vond. Het lijkt erop dat Johnson nog altijd hetzelfde mobiele nummer gebruikt, schrijft de BBC. Wie nu het nummer belt, krijgt een bandje te horen met de mededeling dat de telefoon is uitgeschakeld.

De Britse premier zou de afgelopen jaren aan veel mensen zijn telefoonnummer hebben gegeven. Hij weigerde, ondanks advies van zijn adviseurs, om een nieuw nummer te nemen toen hij premier werd, zeggen Britse media.  

Vriendjespolitiek

Het telefoongebruik van Johnson kwam vorige week in opspraak, toen een sms-gesprek tussen Johnson en miljardair James Dyson uitlekte. Dyson, die rijk werd met zijn stofzuigerbedrijf, bood aan het begin van de coronacrisis aan om beademingsapparatuur te gaan bouwen.

Wereldleiders populair door aanpak coronacrisis, behalve Britse premier Johnson
Lees ook

Wereldleiders populair door aanpak coronacrisis, behalve Britse premier Johnson

Dyson vroeg de premier in het gesprek om hulp bij een belastingregeling voor zijn personeel. Johnson zegde daarop toe: "Ik zal het morgen regelen!" Johnson werd daarop beschuldigd van vriendjespolitiek.

Eerder lekten ook smsjes van de Saoedische kroonprins Mohamed bin Salman aan Johnson uit. De prins vroeg Johnson daarin om zich te bemoeien bij de overname van een Engels voetbalclub door een Saoedisch overheidsfonds.

Lees meer over
Boris JohnsonBritse verkiezingenGroot-Brittannië