Val van zevende verdieping

Twee doden bij concert met muziek ABBA in Zweden

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPTwee doden bij concert met muziek ABBA in Zweden
RTL

Voor aanvang van een concert met muziek van ABBA in de Zweedse stad Uppsala zijn gisteren twee mensen om het leven gekomen. Een persoon zou vanaf de zevende verdieping naar beneden zijn gevallen, waar een tweede persoon door de val om het leven kwam.

Het incident gebeurde in het concertgebouw van Uppsala, niet ver van de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Concert moest nog beginnen

Dertig minuten voordat het eerbetoon Thank You For The Music met muziek van de twee ABBA-componisten Benny Andersson en Björn Ulvaeus zou beginnen, viel de persoon van de zevende verdieping en overleed ter plekke. 

Ondanks nieuwe muziek gaat ABBA toch weer uit elkaar
Lees ook

Ondanks nieuwe muziek gaat ABBA toch weer uit elkaar

Er waren zo'n duizend mensen in de concerthal. De persoon die viel landde op twee anderen, een van hen overleed als gevolg van de val. Een andere persoon is naar het ziekenhuis overgebracht.

'Iedereen geschokt'

De politie sluit nog niets uit, ook geen misdrijf. De organisatie die het concert organiseerde schrijft op Facebook dat 'iedereen geschokt' is.

"Helaas moeten we melden dat er een vreselijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden. We weten dat iemand van grote hoogte is gevallen of gesprongen en daarna andere mensen heeft geraakt", schrijft het bedrijf MTLive.

De Zweedse popgroep ABBA brengt later deze week hun eerste album in ruim veertig jaar tijd uit.

Lees meer over
ABBARampen en ongevallenZweden