Was eenmalig

Trump wil niet opnieuw in debat met Harris, ondanks haar aandringen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / APTrump wil niet opnieuw in debat met Harris, ondanks haar aandringen
RTL

Donald Trump ziet het niet zitten om opnieuw in debat te gaan met Kamala Harris. "Er komt geen volgend debat", schreef hij op Truth Social. In een toespraak bij een campagnebijeenkomst legde hij even later uit dat hij niet opnieuw met de Democraat wil debatteren, omdat zijn vorige debatten 'zo succesvol' waren.

Kamala Harris had na het debat met Donald Trump deze week gevraagd om een tweede debat. In eerste instantie zei Trump dat hij daar 'geen probleem' mee had, maar een dag later liet hij al doorschemeren geen trek te hebben in een tweede debat met de vicepresident. 

'Ruimschoots gewonnen'

"Ik ben geneigd om dat niet te doen, omdat ik dit debat ruimschoots heb gewonnen", zei hij tegen de rechtse zender Fox News.

Dat standpunt herhaalde hij gisteravond op zijn platform Truth Social. "Er komt geen derde debat!", schreef de oud-president in hoofdletters. In juni debatteerde hij met Joe Biden, deze week trof hij voor het eerst Bidens opvolger en presidentskandidaat Harris.   

Trump als redder van Amerika's katten, waar komt de hoax vandaan?
Lees ook

Trump als redder van Amerika's katten, waar komt de hoax vandaan?

Tijdens een rally in Arizona blikte Trump volgens The New York Times ook kort terug op het debat met Harris. "Mensen zeiden dat ik boos was", zei hij. Trump legde uit dat hij alleen boos was over immigratie. 

Hoe het debat tussen Trump en Harris deze week verliep, zie je in deze video: 

Harris is teleurgesteld dat Trump niet nog een keer met haar wil debatteren voor de presidentsverkiezingen begin november. Ze zei vannacht tijdens een campagnebijeenkomst in North Carolina dat 'we het de kiezers verplicht zijn om nog een presidentieel debat te houden'. 

Lees meer over
Donald TrumpKamala HarrisAmerikaanse verkiezingenVerenigde Staten