Immigranten in VS

Trump bezoekt stadje Springfield, waar 'Haïtianen huisdieren eten'

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© AFPTrump bezoekt stadje Springfield, waar 'Haïtianen huisdieren eten'
RTL

Donald Trump brengt 'binnen twee weken' een bezoek aan het stadje Springfield in de staat Ohio. Dat zei de Republikeinse presidentskandidaat op een campagnebijeenkomst in New York. 

Hij en zijn running mate J.D. Vance hebben herhaaldelijk gezegd dat Haïtiaanse migranten in Springfield huisdieren van mensen eten. Iets waarvoor geen enkel bewijs is. Hierna zijn er dreigementen met bommen geweest tegen scholen en overheidsgebouwen in het stadje.

'Immigranten zijn dieren'

Trump noemde illegale immigranten 'dieren' en bendeleden die de Amerikaanse manier van leven vernietigen. "We gaan deze gewelddadige mensen pakken en hen terugsturen naar hun land, en als ze terugkomen, betalen ze een enorme prijs."

Trump prijst Secret Service en getuige die foto’s maakte: 'Fantastisch werk'
Lees ook

Trump prijst Secret Service en getuige die foto’s maakte: 'Fantastisch werk'

Uit nieuwe peilingen blijkt dat de Democratische kandidaat Kamala Harris een voorsprong heeft opgebouwd in de swingstates Michigan en Pennsylvania. 

Trump leidt in drie staten

In Michigan maakt ze kans op 50 procent van de stemmen, Trump op 45 procent. In Pennsylvania krijgt ze volgens de peilingen 51 procent, Trump 45 procent.

In Wisconsin en Nevada heeft ze maar een kleine voorsprong en in Georgia, Noord-Carolina en Arizona leidt Trump met een kleine marge.

Beluister onze podcast over Amerikaanse politiek

Erik Mouthaan en Sophie van der Meer praten je wekelijks bij over de Amerikaanse politiek. Beluister de laatste aflevering hier.

Lees meer over
Donald Trump J.D. VanceRepublikeinse partijAmerikaanse verkiezingenMigratieVerenigde Staten