Eerste reactie

Trump prijst Secret Service en getuige die foto’s maakte: 'Fantastisch werk'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© REX by Shutterstock / Jim Ruymen / UPITrump prijst Secret Service en getuige die foto’s maakte: 'Fantastisch werk'
RTL

Via een livestream op X heeft oud-president Donald Trump voor het eerst openbaar gereageerd op de vermoedelijke moordpoging die eergisteren plaatsvond op de golfbaan van de Republikein. "Het was nogal wat, maar het pakte goed uit", aldus Trump.

In de livestream op X waarin Trump met cryptocurrency-persoonlijkheid Farokh Sarmad te zien was, vertelde de oud-president dat hij met een paar vrienden aan het golfen was toen hij geweerschoten hoorde. "De Secret Service wist meteen dat het kogels waren en ze grepen me". 'Uitstekend werk', zegt hij over het optreden van zijn beveiliging.

Ook prijst Donald Trump de burger die doorhad wat er aan de hand was, en foto’s van de verdachte en zijn vluchtauto maakte. Dankzij de getuige kon de lokale politie de auto van de verdachte lokaliseren op de I-95, zo’n veertig minuten ten noorden van Palm Beach.

"De burger heeft fantastisch werk geleverd", zei Trump tijdens het livestream gesprek. "Hoeveel mensen zouden de hersenkracht hebben om hem achter zijn truck te volgen?"

Verdachte golfbaan Trump schoot niet, wel aangeklaagd voor illegaal wapenbezit
Lees ook

Verdachte golfbaan Trump schoot niet, wel aangeklaagd voor illegaal wapenbezit

"En ik denk dat ik eerlijk kan zeggen dat het kantoor van de sheriff, de wetshandhaving, iedereen echt geweldig werk heeft geleverd. Heel blij mee", voegde Trump toe.

Meer beveiliging

De oud-president zei gisteren dat hij meer mensen nodig heeft voor zijn beveiligingsteam. Dat zou hij aan president Joe Biden hebben verteld toen de twee met elkaar belden na de vermoedelijke moordpoging van eergisteren.

"Hij was vandaag erg aardig. Hij belde om te vragen of ik oké was, om te vragen of ik suggesties heb of iets dergelijks — we hebben meer mensen nodig voor mijn team, want er komen 50-60.000 mensen naar evenementen … maar hij had niet aardiger kunnen zijn," zei Trump in het live gesprek op X.

 

Ook het Witte Huis laat weten dat de twee een 'hartelijk gesprek' hadden, zo schrijft CNN.

Eerder probeerde Trump de huidige president Biden en vicepresident Kamala Harris de schuld te geven van de vermoedelijke aanslag. Zo zei Trump dat 'hun retoriek ervoor zorgt dat ik beschoten word' en dat 'zij de echte bedreiging vormen'.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
Donald TrumpJoe BidenKamala HarrisMoordaanslag TrumpVerenigde Staten