Alblasserdam

Kittens in zwaar vervuilde woning overleden door vlooienplaag

·Aangepast:
© LIDKittens in zwaar vervuilde woning overleden door vlooienplaag
RTL

Twee kittens zijn in een woning in Alblasserdam overleden als gevolg van een vlooienplaag. De politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) troffen de dieren vorige week aan in het ernstig vervuilde huis. Twee andere katten zijn in bewaring genomen.

De bewoner had de dieren wegens tijdelijke afwezigheid overgelaten aan de verzorging door een buurtgenoot. Die bleek los van het dagelijks voeren en water geven niet te hebben omgekeken naar de slechte omstandigheden waarin de dieren leefden. De woning waar de kittens werden aangetroffen zat vol met vlooien en in de keuken wemelde het van de vliegen. 

Gedumpte hond Ameland ingeslapen: 'Diverse tumoren'
Lees ook

Gedumpte hond Ameland ingeslapen: 'Diverse tumoren'

De LID trof bij het bezoek aan de woning ook een kitten en een kat aan die nog wel in leven waren. Ook zij zaten onder de parasieten. In overleg met de rijksdienst RVO zijn zij naar de dierenarts gebracht en in bewaring genomen. De kosten voor transport en opvang zijn voor rekening van de verzorger.

Buiten het huis leeft nog een andere kat die ook bij het huishouden hoort. De eigenaar heeft de opdracht gekregen zo snel mogelijk met hem naar de dierenarts te gaan om nieuwe sancties te voorkomen.

Vlooienbehandeling

De LID benadrukt het belang van vlooienbehandelingen voor huisdieren. Vlooienbeten kunnen huidallergieën tot gevolg hebben en het oraal binnenkrijgen van deze parasieten kan leiden tot het ontwikkelen van een lintworm in de darmen. Vlooien voeden zich met het bloed van hun gastheer en dat leidt tot bloedarmoede. In de ergste gevallen worden de gevolgen van een vlooieninfectie het dier fataal, zoals bij deze kittens.

Lees meer over
KatEditie NL Link in bioDierenHuisdierenDierenwelzijnLink in bioAlblasserdam