Video over nare ervaring

Spaanse reisvloggers aangevallen door groep mannen in India: 'Mishandeld en verkracht'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Spaanse reisvloggers aangevallen door groep mannen in India: 'Mishandeld en verkracht'
RTL

Een Spaans koppel dat vlogt over een wereldreis op de motor, had in India een gruwelijke ervaring. In een video vertelt het stel te zijn aangevallen en beroofd door een groep mannen. De vrouw is verkracht.

Vincente en Fernanda die een vlog bijhouden onder de naam 'vuelta al mundo en moto' (wereldreis op de motor), maken onderweg veel video's. Ze hebben 122.000 volgers die kunnen meegenieten van hun avonturen. Het stel heeft in vijf jaar door 60 landen gereisd.

Aangevallen

De laatste video's waren echter zeer heftig. Zo namen ze een video op vanuit het ziekenhuis waarin ze vertellen dat ze zijn aangevallen door een groep mannen. Daarop is te zien dat de twee blauwe plekken en zwellingen in het gezicht hebben. Ze verklaarden in tranen over wat er was gebeurd in het Dumka-district in de Indiase deelstaat Jharkhand, een bekende toeristische bestemming.

Bekijk hier de video die de reisvloggers verspreidden:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ze hadden daar hun tent opgezet en nadat ze in slaap waren gevallen, stormden zeven jonge mannen de tent binnen en vielen hen allebei aan. "Met een mes op mijn keel zeiden ze dat ze me gingen vermoorden", zegt Vincente in de video. "Fernanda is verkracht. Door zeven mannen. Klootzakken…"

Steun van ambassade

Ze schakelden de politie in die hen naar het ziekenhuis brachten. Volgens het Spaanse persbureau EuroNews heeft de Spaanse ambassade in India contact opgenomen met de lokale autoriteiten en personeel gestuurd om het stel te steunen.

Drie van de zeven verdachten zijn aangehouden. De politie houdt een klopjacht op zoek naar de andere vier.

92 verkrachtingen per dag: een plaag die India niet onder controle krijgt
Lees ook

92 verkrachtingen per dag: een plaag die India niet onder controle krijgt

Lees meer over
Link in bioIndia