Binnenland

Verdachte beschieten pand Panorama is lid motorclub

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPVerdachte beschieten pand Panorama is lid motorclub
RTL

De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij het beschieten van een kantoorpand in Amsterdam-West met een antitankwapen is een 41-jarige man uit Woerden. Volgens de politie is hij de president van een motorclub uit die plaats.

Het gaat om de motorclub Chapter Silencio, afdeling Woerden, van de Caloh Wagoh MC Main Triad. De man zit in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Eerste reactie hoofdredacteur Panorama op aanslag

Hoofdredacteur Peter van der Kraats reageert exclusief op het incident bij RTL Boulevard.

Media

Bij de beschieting van het pand, waarin onder meer de redacties van de tijdschriften Panorama, Grazia en De Nieuwe Revu zitten, raakte niemand gewond. Het is niet bekend of de actie ook tegen een van deze media was gericht. 

Georganiseerde misdaad

Panorama schrijft regelmatig verhalen over de georganiseerde misdaad. Hoofdredacteur Peter van der Kraats weet niet of de aanval verband houdt met een van de publicaties van het blad. "Het enige wat wij van Panorama, en natuurlijk alle collega's van de andere bladen bij Pijper Media, nu kunnen doen is zo goed als mogelijk doorgaan met ons werk", laat de redactie weten op haar website.

Amsterdams pand beschoten met antitankwapen

Beelden van de schade na het incident

Zorgen

Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, maakt zich grote zorgen over de toename van geweldsincidenten waarbij journalisten het doelwit zijn. "​Het is absoluut een alarmerend bericht, omdat alles erop lijkt dat het gericht was tegen de redacteuren van Panorama. Dat is precies wat je niet wil, anders krijg je Zuid-Amerikaanse taferelen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Pand Panorama met antitankwapen beschoten, verdachte opgepakt

Lees meer over
PanoramaAmsterdam