Binnenland

VMBO Maastricht blundert opnieuw, nu met CKV-toetsen

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPVMBO Maastricht blundert opnieuw, nu met CKV-toetsen
RTL

Opnieuw is het VMBO Maastricht in de fout gegaan. Tientallen leerlingen hoeven toch niet de toets cultuur en kunstzinnige vorming (CKV) opnieuw te maken.

Eerder was gezegd dat ze dat wél moesten, maar deze leerlingen stonden daar al voldoende voor, blijkt uit een mail van de school aan ouders.

Overige inhaaltoetsen blijven staan

Op 12 en 13 juli liet de school 'definitief' weten welke hersteltoetsen elke individuele leerling nog moest maken. Gisteren bleek dat 'definitief' toch niet zo stellig te zijn, want CKV vervalt voor veel leerlingen alsnog.

De school belooft dat er verder geen veranderingen meer aan zitten te komen en heeft excuses gemaakt voor de fouten in de communicatie. De overige inhaaltoetsen blijven staan.

Boze ouders

Enkele ouders reageren boos. Ze hebben vorige week al laten weten dat hun kind alle CKV-toetsen hadden gemaakt en ingeleverd. "Jullie maken het leven van kinderen en hun gezin er niet plezieriger op!", schrijft een ouder aan school.

De school raakte in opspraak omdat de eindexamens van 354 leerlingen ongeldig werden verklaard. Dat gebeurde omdat ze hun schoolexamens niet hadden afgerond.

"Ik moet dat hele boek weer leren"

Geen enkel schoolexamen is goedgekeurd, dus elke leerling van het VMBO Maastricht moet wel iets inhalen. 354 eindexamens werden afgekeurd, omdat de school te veel fouten had gemaakt bij de schoolexamens.

Meer op rtlnieuws.nl:

Lees meer over
VMBOEindexamensMaastricht