Dreigend faillissement

Slotervaartziekenhuis heeft per direct de spoedeisende hulp gesloten

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPSlotervaartziekenhuis heeft per direct de spoedeisende hulp gesloten
RTL

Het Ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam heeft de deuren van de spoedeisende hulpafdeling per direct gesloten. Dat heeft het bestuur van het ziekenhuis bekendgemaakt. Het Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, beiden van dezelfde eigenaar, hebben vandaag uitstel van betaling aangevraagd.

"Een faillissement is mogelijk onafwendbaar", zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. De patiëntenzorg blijft gegarandeerd, zo wordt beloofd: "Dit is een wettelijke taak van de zorgverzekeraars. De patiënten die momenteel in beide ziekenhuizen worden behandeld, kunnen blijven rekenen op adequate zorg." 

Hoge inhuurkosten personeel

"Beide ziekenhuizen zijn in de financiële problemen gekomen door met name hoge inhuurkosten van personeel in een situatie van grote arbeidskrapte", verklaart de woordvoerder. "In de afgelopen dagen is gebleken dat de verzekeraars geen vertrouwen meer hebben in een gezonde financiële toekomst."

Het Slotervaart kampte al lang met financiële en bestuurlijke problemen en ook in de IJsselmeerziekenhuizen heerst al geruime tijd onrust. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de IJsselmeerziekenhuizen recent zelfs onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie had al langer zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de zorg daar.

Uitstel van betaling voor Slotervaart- en IJsselmeerziekenhuizen
Lees ook

Uitstel van betaling voor Slotervaart- en IJsselmeerziekenhuizen