Heling

Twee mannen aangehouden in zaak vermoorde advocaat Derk Wiersum

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Twee mannen aangehouden in zaak vermoorde advocaat Derk Wiersum
RTL

De politie heeft twee mannen aangehouden in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ze opgepakt voor heling van één van de auto's die bij moord gebruikt is.

De twee mannen zijn verhoord en inmiddels weer vrijgelaten, meldt de politie. Ze worden ondanks hun vrijlating nog steeds als verdachte beschouwd. Ze konden worden opgepakt na 37 tips die bij de politie binnenkwamen na een uitzending van Opsporing Verzocht.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Advocaat Derk Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in de Marengo-strafzaak. 

Ridouan Taghi

De hoofdverdachte in die zaak, Ridouan Taghi, wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Ook wordt hij gelinkt aan de moord op Wiersum. Tegen Taghi is een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd.

'We moeten niet toegeven aan terreur'

De politie heeft eerder al iemand anders aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op de advocaat. De schutter is nog altijd niet gepakt.

Van der Goot staat verdachte van moord op Derk Wiersum bij
Lees ook

Van der Goot staat verdachte van moord op Derk Wiersum bij

Lees meer over
Derk WiersumMoord op advocaat kroongetuigeAmsterdam