Binnenland

Zwarte Cross in half uur uitverkocht, doorverkoop direct van start

Door Michaël Niewold··Aangepast:
© ANPZwarte Cross in half uur uitverkocht, doorverkoop direct van start
RTL

Wie volgend jaar naar het festival Zwarte Cross wil, is aangewezen op mensen die hun kaartje doorverkopen. De kaartjes waren vanochtend binnen een half uur uitverkocht, bijna op hetzelfde moment ging een levendige doorverkoophandel van start.

Het festival vindt volgend jaar plaats van 16 tot en met 19 juli. De kaartverkoop begon om 11 uur, alle soorten kaarten waren binnen een half uur weg. De campingkaarten voor het hele weekend en de zaterdagtickets waren binnen een kwartier al allemaal weg, zegt een woordvoerder van de organisatie tegen persbureau ANP. 

Op doorverkoopsites worden al tickets aangeboden, in veel gevallen voor een hogere prijs, iets waar op Twitter flink over wordt geklaagd.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voor kaartjes voor het hele weekend op de camping wordt op de site Eticketbeurs bijvcoorbeeld 165 euro gevraagd. De originele prijs was 132,5 euro.

Doorverkoop-woekerprijzen

Op Ticketswap gaan deze kaarten voor 171,96 euro in de verkoop. Dat bedrag is exact 20 procent bovenop de prijs, het maximum dat gebruikers van Ticketswap mogen vragen bovenop de originele prijs. Die limiet is bedoeld om doorverkoop-woekerprijzen te voorkomen. 

De organisatie van het festival waarschuwt op Twitter om alleen via deze site te kopen. Sites zoals Marktplaats, ViaGogo en Tickets4U zijn niet veilig, schrijft de organisator. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Zwarte Cross biedt excuses aan na chaotische kaartverkoop
Lees ook

Zwarte Cross biedt excuses aan na chaotische kaartverkoop

In tegenstelling tot de verkoop vorig jaar ging de verkoop dit jaar wel van een leien dakje. Een jaar geleden verliep de kaartverkoop chaotisch, omdat de website overbelast raakte

Welke artiesten volgend jaar komen optreden, is nog niet bekend. Wel wordt het een bijzondere editie omdat het de laatste Zwarte Cross is van festivaldirectrice Tante Rikie. De 70-jarige stopt na 23 jaar omdat het haar te zwaar wordt.

Lees meer over
Muziekfestival