Eerst medische check

Nederlandse corona-evacués gearriveerd in Eindhoven

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© AFPNederlandse corona-evacués gearriveerd in Eindhoven
RTL

De vijftien Nederlanders die vanuit de door het nieuwe coronavirus getroffen regio Wuhan in China onderweg waren naar huis, zijn inmiddels gearriveerd op vliegbasis Eindhoven. Ze kwamen daar per bus aan, nadat ze gisteren samen met Belgische evacués waren geland op de militaire basis Melsbroek bij Brussel.

De vlucht was gisteren opgestegen vanuit Zuid-Frankrijk. Aan boord waren ook nog Denen, Slowaken en Tsjechen.

De vijftien Nederlanders en twee Chinese partners werden gisteravond op de Belgische militaire luchthaven eerst medisch onderzocht. Daarna gingen ze per bus naar de vliegbasis Eindhoven.

Dit gebeurt er met de Nederlanders die terugkomen uit Wuhan
Lees ook

Dit gebeurt er met de Nederlanders die terugkomen uit Wuhan

Geen symptomen

Voor vertrek zijn alle passagiers zowel in China als in Frankrijk verschillende keren gecheckt op ziekteverschijnselen. Daarbij zijn geen symptomen van een besmetting met het coronavirus vastgesteld, meldt het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport.

"Als deze mensen ziek waren geweest, dan hadden ze niet mee gemogen", zegt minister Bruins van Medische Zorg & Sport hierover tegen RTL Nieuws. Als er wel symptomen zijn bij aankomst, dan worden er maatregelen genomen. "Als er iemand patiënt wordt, dan gaat-ie in isolatie in het ziekenhuis."

Bij aankomst in Nederland is er opnieuw een medische check en worden de zeventien volwassenen naar een centrale opvang gebracht. Daarna moeten ze veertien dagen in quarantaine. Waar is nog niet bekend. Bij aankomst op de vliegbasis waren pers en familie niet welkom. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
CoronavirusVirusziekteVliegtuigBelgiëEindhoven