Onderkoeld

Man met beperking in rolstoel 's nachts buiten in de kou achtergelaten

Door Andre Weststrate··Aangepast:
© ANPMan met beperking in rolstoel 's nachts buiten in de kou achtergelaten
RTL

Een ernstig gehandicapte man is in een rolstoel achtergelaten in Rijswijk. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. De man had een briefje bij zich, waar op stond dat zijn moeder niet meer voor hem kon zorgen.

Op het briefje stond volgens de politie dat 'zijn familie dakloos is en dat hij daarom is achtergelaten'. Naar schatting is de man rond de 20 jaar oud.

Een woordvoerder van de politie Den Haag laat aan RTL Nieuws weten dat het inmiddels redelijk goed met de man gaat. "Maar het is natuurlijk wel schrijnend dat zoiets gebeurt."

Verstandelijk gehandicapten overlijden onnodig vroeg: 'Ze missen de juiste medische zorg'
Lees ook

Verstandelijk gehandicapten overlijden onnodig vroeg: 'Ze missen de juiste medische zorg'

Een voorbijganger had hem in de nacht van dinsdag op woensdag in de rolstoel zien staan en waarschuwde meteen de hulpdiensten. Door zijn beperking was de man niet in staat om te communiceren en hij had ook geen identiteitsbewijs bij zich.

Hulpinstanties

Het is niet bekend hoe de man in Rijswijk terecht is gekomen en of hij en zijn familie uit de buurt komen. De man kan zich niet zelfstandig verplaatsen, aldus de politie. Het is ook nog niet bekend hulpinstanties op de hoogte waren van het gezin. 

Getuigen of mensen die meer weten, wordt gevraagd zich te melden. 

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

De politie is op zoek naar de familie van de man, zodat ze mogelijkheden tot hulpverlening kunnen bespreken. 

Als de familie of de identiteit van de man niet achterhaald wordt, zal de politie met de gemeente en eventuele hulpinstanties onderzoeken waar hij ondergebracht kan worden.

Lees meer over
Politie in NederlandGehandicaptenzorgLichamelijke beperkingVerstandelijke beperkingRijswijk (Rijswijk)