Meer gourmetten

Wakker Dier: nog nooit zo veel vleesaanbiedingen met Pasen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Jeroen Putmans fotografieWakker Dier: nog nooit zo veel vleesaanbiedingen met Pasen
RTL

Pasen lijkt steeds minder te draaien om chocolade-eieren en meer om gourmetten. Dat zegt dierenrechtenorganisatie Wakker Dier. Dit jaar is er een recordaantal aanbiedingen voor vleesproducten te vinden in de supermarkten.

In de folders van de supermarkten stonden, in de week voor Pasen, 1026 aanbiedingen voor vleesproducten. Dat zijn er meer dan in het vorige recordjaar 2019, toen het er 957 waren.

Minder vega-aanbiedingen

Vergeleken met vorig jaar is er een stijging van 15 procent te zien. Het aantal aanbiedingen van vleesvervangers nam juist af: Wakker Dier zegt dat er dit jaar 34 procent minder vega-aanbiedingen te vinden waren.

Wakker Dier: Jumbo adverteert meest met kiloknallers, zorgen om stunts met vlees
Lees ook

Wakker Dier: Jumbo adverteert meest met kiloknallers, zorgen om stunts met vlees

Volgens Wakker Dier ontbreekt bij 60 procent van de aanbiedingen ook het dierenwelzijnskeurmerk. Dat zou zelfs nog minder zijn dan in normale weken. Dan is dat ongeveer de helft.

"Met Pasen trekken supermarkten juist het dieronvriendelijkste vlees uit de kast. Soms letterlijk met een feestelijk sausje. Nou, er is niets feestelijks aan", zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voor het onderzoek heeft Wakker Dier gekeken naar de folderaanbiedingen bij de elf grootste supermarkten in ons land. Er is gekeken naar de aanbiedingen in de week voor Pasen. 

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
Wakker DierVleesVleesprijzenVleesvervangersPasen