'Hartverwarmend'

Dierenasiel VS organiseert verjaardagsfeest voor 19-jarige kat zonder thuis

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Cincinnati Animal CARE / FacebookDierenasiel VS organiseert verjaardagsfeest voor 19-jarige kat zonder thuis
RTL

Een dierenasiel in de Amerikaanse staat Ohio heeft op sociale media voor duizenden hartverwarmende reacties gezorgd. Sammy, een kat zonder thuis die in het asiel woont, werd afgelopen week 19 jaar en dat liet het asiel niet onopgemerkt voorbij gaan. Het dier kreeg een vlinderdas om en glitterhoed op.

"Fijne verjaardag voor deze prachtige jongen, die overigens ook op zoek is naar een rustig huis om zijn oude dag in door te brengen." Met dat Facebookbericht kondigde het Cincinnati dierenasiel de verjaardag van Sammy (19) aan.

Amerikaanse man na liefst 15 jaar herenigd met weggelopen kat
Lees ook

Amerikaanse man na liefst 15 jaar herenigd met weggelopen kat

De kat kwam eerder deze maand naar het asiel omdat zijn voormalige eigenaar niet meer voor hem kon zorgen. "De eigenaar vertelde dat Sammy deze week jarig was en dus organiseerden we dit feestje", vertelt een manager van het dierenasiel aan Amerikaanse media. "Het is een lief dier."

Twintigste verjaardag

Tientallen mensen zouden al hebben geïnformeerd naar adoptiemogelijkheden. Wie het dier krijgt, moet het asiel wel één ding beloven. "Dat de nieuwe eigenaar voor Sammy zijn twintigste verjaardag opnieuw een feestje organiseert."

Wie Sammy adopteert, moet beloven zijn twintigste verjaardag te vieren.© Cincinnati Animal CARE / Facebook
Wie Sammy adopteert, moet beloven zijn twintigste verjaardag te vieren.
Lees meer over
KatDierenVerjaardagVerenigde Staten