Toeslagen stopgezet

Advocate gedupeerde ouders: ook zonder uitnodiging naar gesprek met Snel

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPAdvocate gedupeerde ouders: ook zonder uitnodiging naar gesprek met Snel
RTL

Advocate Eva Gonzalez Perez, die een aantal ouders vertegenwoordigt van wie de toeslagen onterecht werden stopgezet, zal hoe dan ook aanschuiven bij een gesprek met staatssecretaris Menno Snel. Ze noemt de eerdere gesprekken, waar geen advocaat bij was, 'niet de juiste weg'.

Gisteren bleek uit onderzoek van RTL Nieuws en Trouw dat de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst individuele gedupeerde ouders benaderde voor een gesprek. Daarbij werd de advocaat van de ouders bewust gepasseerd

Staatssecretaris onder zware druk om toeslagen: Kamer eist oplossing voor ouders
Lees ook

Staatssecretaris onder zware druk om toeslagen: Kamer eist oplossing voor ouders

Eva Gonzalez Perez zegt tegen persbureau ANP dat het 'niet juist' is dat de staatssecretaris en de Belastingdienst buiten haar weten de ouders hebben benaderd. "Ik vind dit niet de juiste weg. Je hoort eerst de gemachtigde te benaderen. Wat kunnen die mensen nou daar zonder advocaat?"

Vandaag zijn er opnieuw gesprekken met gedupeerde ouders. Gonzalez zegt dat ze dat van haar cliënten heeft gehoord. "Ik ben aanwezig. Of ik nu uitgenodigd ben of niet." Gonzalez wil geen verdere kwalificatie over de gang van zaken geven. "De feiten spreken voor zich. Ik hoop vooral op een correct einde."

Snel in de problemen

Regeringspartij CDA en oppositiepartijen GroenLinks en SP zijn verbolgen over de gang van zaken. Ze eisen in een reeks schriftelijke spoedvragen dat ouders zich alsnog konden laten bijstaan door hun advocaat.

De partijen willen voor 12.00 uur antwoord van staatssecretaris Snel. Die kwam in de problemen toen RTL Nieuws en Trouw onthulden dat onderzoek werd gedaan naar de vraag of 'tweede nationaliteit' een rol speelde in een doorgeschoten, onrechtmatige aanpak van fraude. De problemen voor Snel verergerden toen daarna werd onthuld dat zijn Belastingdienst zelfs rommelde met bewijs.

Fatma raakte zonder goede aanleiding haar toeslag voor kinderopvang kwijt.
Lees meer over
Menno SnelBelastingdienstMinisterie van FinanciënCDAGroenLinksSocialistische PartijPolitiek