KOMT VOOR DE BAKKER

Sietse Bakker zwaait na twintig jaar songfestival af

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPSietse Bakker zwaait na twintig jaar songfestival af
RTL

Voor Sietse Bakker (38) is na de finale van het Eurovisiesongfestival voorlopig een einde gekomen aan zijn songfestivalcarrière. Na twintig edities is het voor hem tijd om iets anders te doen, al sluit hij niet uit dat hij op termijn weer terugkeert.

"Ik heb een mooie andere uitdaging en daar gaat vanaf maandag weer alle energie naartoe"

Sietse is uittredend lid van de Reference Group, het internationale bestuur van het festival. "Dit was mijn laatste jaar", zegt hij tegen het ANP. "Maar het songfestival is ook een beetje Hotel California: 'you can check in, but you can never leave'. Er zijn heel veel mensen weggegaan en op een gegeven moment weer in een andere hoedanigheid teruggekomen."

Sietse Bakker denkt niet dat Poetin wakker ligt van songfestival
Lees ook

Sietse Bakker denkt niet dat Poetin wakker ligt van songfestival

Door de jaren heen is Sietse onder meer Executive Supervisor van het Junior Eurovisiesongfestival en Event Supervisor van de volwassen editie. Hoogtepunt is voor hem de positie van uitvoerend producent in Rotterdam.

"We hebben toen een fantastisch songfestival mogen neerzetten, in een moeilijke tijd. En nadat je de organisatie op je hebt genomen mag je nog twee jaar dienst doen in het internationale bestuur en dan houdt het op. Dat hoort erbij", zo kijkt hij terug.

Sietse is inmiddels voor de gemeente Amsterdam programmadirecteur rond de viering van 750 jaar Amsterdam. "Ik heb een mooie andere uitdaging en daar gaat vanaf maandag weer alle energie naartoe."

Volgend jaar ziet Sietse kans om eindelijk het songfestival weer eens voor de tv te kijken. "Lekker thuis op je eigen bank, met een biertje erbij. Zoals het eigenlijk bedoeld is. Of misschien koop ik wel een kaartje. Ik heb nog nooit tijdens een liveshow in de zaal gezeten."

Lees meer over
Eurovisiesongfestival