AFGTSTUNST

GTST-actrice Alexandra Alphenaar werd belaagd door jaloerse fans van Jan Kooijman

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLGTST-actrice Alexandra Alphenaar werd belaagd door jaloerse fans van Jan Kooijman
RTL

In een nieuwe aflevering van 'Oude Tijden' blikt Alexandra Alphenaar (41) terug op haar tijd als Ronja Huygens in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. De actrice brengt destijds een hoop teweeg onder de fans. Zo kunnen enkele jaloerse vrouwen het maar moeilijk verkroppen dat Alexandra in de serie heel wat zoenscènes heeft met soaphunk Jan Kooijman (42).

"Ik kreeg echt veel reacties van jaloerse vrouwen op straat"

In Goede Tijden, Slechte Tijden beleeft Ronja Huygens een romantische tijd met Danny de Jong. Lang houdt hun liefde echter niet stand. Danny is al gauw klaar met het onzekere gedrag van zijn vriendinnetje en dus zet hij een punt achter hun relatie. Ronja is woedend en zint op wraak: midden op straat geeft ze hem een trap in zijn kruis. Een iconische scène die bij menig kijker nog in het geheugen gegrift staat.

Alexandra vindt het maar wat leuk om de bewuste scène weer eens terug te kijken, zo zegt ze in Oude Tijden. "Het was een feest om met Jan te spelen. Als ik hem spreek dan hebben we het nog weleens over die scène."

Ferry Doedens voelde geen klik met Marly van der Velden tijdens auditie GTST: 'Arrogant meisje'
Lees ook

Ferry Doedens voelde geen klik met Marly van der Velden tijdens auditie GTST: 'Arrogant meisje'

Haar soaprelatie met Jan kent echter ook een mindere kant: veel fans zijn niet blij dat Alexandra 'hun' Jan heeft ingepikt. "Ik kreeg echt veel reacties van jaloerse vrouwen op straat. Dan zeiden ze heel vaak: 'Waarom met jou? Ik snap niet dat hij met jou wil gaan'."

De actrice vindt het lastig om met de boze fans om te gaan. "Ik wist dan niet wat ik moest zeggen. Ik zei dan maar: 'Het is gewoon wat het is'."

Soapmoeder Anita Donk, die destijds te zien is als Irene Huygens in GTST, weet niet wat ze hoort. "En dan te bedenken dat wij nog mazzel hadden dat we goede mensen speelden."

Ben je benieuwd wat Alexandra en Anita nog meer te vertellen hebben over hun tijd in Nederlandse langstlopende soapserie? Bekijk dan gauw de video hieronder.

Hoe gaat het met de Meerdijkers na de zinderende zomercliff? Op maandag 28 augustus keert GTST terug op tv. Ondertussen moeten de acteurs al de hele zomer hun lippen stijf op elkaar houden:

Lees meer over
Jan KooijmanGTST