MET DIE BLIKKEN IN JE OGEN

Nick Schilder reageert op veelbesproken 'boze' blik in Jinek-interview

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLNick Schilder reageert op veelbesproken 'boze' blik in Jinek-interview
RTL

Nick Schilder (39) en Simon Keizer (38) domineren deze zomer de headlines als naar buiten komt dat het Volendamse muziekduo stopt. In een groots interview in 'Jinek' vertellen ze hoe en wat. Na dat veelbekeken gesprek leidt vooral de 'boze' blik van Nick tot vragen. Critici weten het zeker; Nick is wóést op Simon. In de nieuwste 'LINDA.' blikt Nick terug op het interview.

"Het is zoals het is, er zijn geen geheime agenda's"

"Ik kan het niet echt helpen, mijn neutrale blik is blijkbaar gewoon bozig", verklaart Nick. Hij geeft wel toe dat hij het 'absoluut niet fijn vond' om het interview te geven, omdat het niet zijn keuze is om de stekker uit Nick & Simon te trekken.

Nick begrijpt dat mensen denken dat er meer aan de hand is. "Maar dat is echt niet zo. Het is zoals het is. Er zijn geen geheime agenda's, we maken het niet mooier dan het is."

Nick Schilder houdt lippen op elkaar over breuk met Simon Keizer
Lees ook

Nick Schilder houdt lippen op elkaar over breuk met Simon Keizer

De zanger heeft er 'natuurlijk moeite mee' dat Simon definitief wil stoppen met de formatie. De mediastorm brengt Nick zelfs 'even van slag'. Een ruzie, wat tijdens alle Nick & Simon-jaren geen één keer voorkomt, zou achteraf gezien juist gezond zijn geweest, aldus Nick.

"Ruzie klaart de lucht. Wij hadden nooit irritaties en als ze er wel waren, bespraken we die op een neutraal moment. Nooit op het moment zelf. Het zou kunnen dat we daar te bedachtzaam in zijn geweest. Te empathisch. Misschien was af en toe ruzie best goed geweest."

Er is ook goed nieuws voor fans van het duo: er komt een documentaire over de zangers. Maar daarover zie je in de video hieronder.

De nieuwe LINDA., waarin Linda de Mol onder andere terugblikt op 'het allergrootste kutjaar ooit', ligt vanaf woensdag in de winkel.

Lees meer over
Nick SchilderSimon Keizer