(N)ICK

Nick Schilder blijft ruzie met Simon ontkennen: 'Blijven samenwerken'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNick Schilder blijft ruzie met Simon ontkennen: 'Blijven samenwerken'
RTL

Kirsten Schilder (39) kijkt met verbazing naar hoe de media berichten over de break-up van Nick & Simon. De vrouw van Nick Schilder (39) vindt het vooral bijzonder dat er 'van niets zoveel gemaakt werd'.

"De media doen alsof het een keiharde waarheid is, terwijl wij weten dat het niet zo is"

"Er werden zelfs gedragsspecialisten ingezet om de non-verbale communicatie tussen Nick en Simon te lezen. Bizar", zegt Kirsten in een duo-interview met Beau Monde. "En vervolgens maakte zo’n gedragsspecialist er een spannender verhaal van dan het was. Dat was fascinerend om te zien."

Nick herhaalt in het gesprek dat er echt geen ruzie is tussen hem en Simon. "De media doen alsof het een keiharde waarheid is, terwijl wij weten dat het niet zo is. Uiteindelijk zullen mensen ook wel merken dat er geen ruzie is, want Simon en ik blijven op zoveel vlakken samenwerken."

'Trotse vader' Nick Schilder op het podium met zijn dochter
Lees ook

'Trotse vader' Nick Schilder op het podium met zijn dochter

Kirsten vindt het 'heel heftig' hoe de breuk in het nieuws kwam. Die komt ook eerder naar buiten dan gepland. "Daar schrok ik van", zegt ze. "Mijn moeder stuurde me de cover van Privé waarop heel groot stond: 'Nick & Simon gaan uit elkaar.' Ik dacht echt: hoe kan dit? Het overviel mij. Aan de andere kant was het ook wel prettig dat het out in the open was en dat ik er met mensen over kon praten."

Vriendschap

In het interview wordt ook gevraagd naar de vriendschap tussen Nick en zijn ex-compagnon. "We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we niet de deur bij elkaar plat lopen." Wel komen ze elkaar vaak tegen, omdat ze nu eenmaal in dezelfde vriendengroep zitten. "Wij kunnen heel goed met elkaar overweg, maar zijn niet 24/7 beste vrienden."

Nick sluit niet uit dat de vriendschap met Simon juist beter wordt nu ze straks niet meer dagelijks met elkaar werken. "De tijd zal leren hoe onze band zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Doordat Nick & Simon wegvalt, kan het zijn dat we elkaar privé vaker gaan opzoeken. Het kan ook zijn dat ieder meer zijn eigen weg gaat."

Kirsten heeft in de loop der jaren wel een bijzondere band opgebouwd met Annemarie, de vrouw van Simon. "Er is niemand die de fases die wij de afgelopen zestien jaar hebben doorlopen, zo goed begrijpt als Annemarie." De dames waren beiden aanwezig bij grote concerten en konden zo alles vanaf de zijlijn meemaken. "Het voelt vertrouwd tussen ons en het is bijzonder om alle hoogtepunten te kunnen delen."

Lees meer over
Nick SchilderSimon KeizerKirsten Schilder