GTSTIJD OM TE GAAN

Dubbel afscheid in GTST: Meerdijk zwaait twee personages uit

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Jasper Suyk/RTLDubbel afscheid in GTST: Meerdijk zwaait twee personages uit
RTL

Marwan (Hassan Slaby, 36) hield het nog even spannend in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Zou hij Meerdijk en dus zoon Tom verlaten om met Stanley (Kenneth Herdigein, 63) mee naar het buitenland te gaan? Kijkers zien hem vanavond op het laatste moment de knoop doorhakken.

"Je bent een topvader en ik ben een bejaarde bemoeial"

Stanley krijgt onlangs het aanbod om als zanger op een cruiseschip aan de slag te gaan. Als mantelzorger en zijn personal assistant ziet Marwan dat ook wel zitten, maar dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Demi (Noa Zwan) staat er in eerste instantie niet om te springen dat de vader van haar zoontje zo lang weggaat. En dan bemoeit ook opa Henk (Johnny Kraaijkamp jr.) zich er nog mee. 

Gelukkig draaien alle partijen bij. Dat moest ook wel, want dat Marwan Meerdijk zou verlaten was al wel door RTL bevestigd. Op hun afscheidsfeestje komt Henk zijn excuses aanbieden. "Ik moet geloof ik sorry zeggen. Je bent een topvader en ik ben een bejaarde bemoeial."

Hassan Slaby waande zich in een warm bad op de set van GTST
Lees ook

Hassan Slaby waande zich in een warm bad op de set van GTST

Hassan was in september 2020 voor het eerst als Marwan El Amrani te zien in GTST. Samen met zijn broertje Ilyas (Hamza Othman) streek hij neer in Meerdijk om de buurtsuper van hun strenge vader te helpen runnen. Marwan zette vooral het leven van de familie Verduyn flink op z'n kop toen hij per ongeluk de minderjarige Demi, die tegen hem zei dat ze achttien was, bezwangerde.

Lang verhaal kort: Demi en Marwan vonden een manier om de zorg voor hun zoon Tom te verdelen. Minder handig was Marwans korte relatie met Demi's zus Merel (Sophie Bouquet). En door zijn betrokkenheid bij de illegale handel in gestolen diamanten met Julian Verduyn (Cas Jansen), kreeg Marwan een taakstraf voor zijn kiezen.

De verhaallijnen van de soms roekeloze Marwan focusten ook meerdere keren op de moeizame band met zijn vader, die hem een schande voor de familie vond. Marwan bleef achter in Meerdijk toen zijn vader en broertje terug naar Marokko gingen en dat deed de relatie ook geen goed. Of kijkers dit ooit nog goed zien komen? Wie weet. Een terugkeer van Marwan lijkt niet definitief uitgesloten te zijn, aangezien de cruise in principe enkele maanden duurt. 

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland.

Dit jaar gaat de soap vroeger met zomerstop. Op donderdag 1 juni is de laatste aflevering van dit seizoen te zien. De makers beloven 'een van de spectaculairste cliffhangers ooit'. Dan wordt het een lange zomer voor de fanatieke GTST-kijkers: op 28 augustus keert de soap terug. Dit staat Meerdijk in de aanloop naar de cliffhanger nog te wachten: 

Lees meer over
GTST