KEES AANGEPAKT

Kees van der Spek vreest voor zijn leven in Oplichters Aangepakt

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLKees van der Spek vreest voor zijn leven in Oplichters Aangepakt
RTL

Kees van der Spek (58) doet in zijn programma 'Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt' met gevaar voor eigen leven onderzoek naar de white coffee drug. De drug is de mogelijke doodsoorzaak van een Nederlands stel dat in 2022 overlijdt in het Colombiaanse Cartagena.

"Het verandert reizigers in één klap in willoze zombies"

Het koppel genoot een jaar geleden van een vakantie in Colombia toen het noodlot toesloeg in een lokaal restaurant. Beiden overleden na hun bezoek aan het beruchte eettentje.

Oorzaak van hun dood? Het koppel dronk een hallucinerend drankje waar mogelijk de white coffee poeder in zat. Het is één van de gevaarlijke 'toeristenvallen' en wordt gebruikt om toeristen te beroven.

Man in Oplichters Aangepakt weet niet dat hij al 9 jaar opgelicht wordt: 'Het is allemaal onzin'
Lees ook

Man in Oplichters Aangepakt weet niet dat hij al 9 jaar opgelicht wordt: 'Het is allemaal onzin'

De dodelijke drug zorgt er binnen mum van tijd voor dat iemand buiten bewustzijn raakt en staat bekend als 'duivelsadem'. "Het verandert reizigers in één klap in willoze zombies", aldus Kees.

De presentator besluit om op onderzoek uit te gaan naar deze drug, maar belandt al snel in een onveilige situatie. Wanneer Kees met een paar drugsdealers op pad gaat, is de teleurstelling van de dealers groot als Kees de white coffee niet wil proeven.

Kees probeert aan de situatie te ontsnappen, maar één van de dealers wordt hardhandig en laat hem niet laten gaan. "Ik ben niet dom", blijft de dealer herhalen.

Uiteindelijk weet Kees weg te komen, maar daarmee is hij nog niet veilig. De dealer achtervolgt hem en de collega’s van Kees zijn nergens te bekennen, waardoor hij in een levensbedreigende situatie belandt. Kees weet net op tijd aan de gevaarlijke situatie te ontsnappen als hij een taxi bemachtigt.

Ondanks het onderzoek van Kees blijft het onduidelijk of het Nederlandse stel daadwerkelijk is gedrogeerd door de white coffee drug. Al acht Kees de kans 'aanzienlijk groot' na zijn gesprekken met locals.

Het hele seizoen van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt is terug te kijken bij Videoland.

Lees meer over
Kees van der Spek