KANYE NIET MAKEN

Kanye West aangeklaagd door winkelketen Gap

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKanye West aangeklaagd door winkelketen Gap
RTL

De Amerikaanse kledingwinkelketen Gap heeft Kanye 'Ye' West (45) aangeklaagd. Het kledingconcern wil dat de rapper, die vorig jaar de samenwerking verbrak, opdraait voor de kosten van een rechtszaak die door een vastgoedbedrijf tegen Gap is aangespannen en eist een schadevergoeding.

Het bedrijf Art City Center verhuurde een pand in Los Angeles aan Gap waar de kledinglijn van Ye werd verkocht. Aan de winkel zouden zonder toestemming allerlei aanpassingen zijn gedaan. De verhuurder wil dat Gap betaalt voor de kosten om het pand te herstellen.

Adidas wil opbrengst van voorraad Kanye West-spullen doneren
Lees ook

Adidas wil opbrengst van voorraad Kanye West-spullen doneren

Omdat de aanpassingen werden gedaan voor de verkoop van de items van Ye, wil Gap dat de rapper de mogelijke schadevergoeding aan Art City Center betaalt. De winkelketen eist volgens entertainmentsite TMZ een bedrag van 2 miljoen dollar (omgerekend bijna 1,9 miljoen euro) van Ye.

De rapper beëindigde de samenwerking vorig jaar na twee jaar omdat hij vond dat Gap te weinig kleding van hem in het assortiment had opgenomen. Een maand later werd er weer een modecontract van Ye beëindigd. Toen brak Adidas met de rapper vanwege zijn antisemitische uitspraken.

Lees meer over
Kanye West