ROZE OORTJES

Franse Barbie-poster gaat viraal door pikant detail: 'Het is geniaal'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Warner Bros. Entertainment Inc. Franse Barbie-poster gaat viraal door pikant detail: 'Het is geniaal'
RTL

Terwijl we reikhalzend uitkijken naar de nieuwe liveaction-'Barbie'-film, met Margot Robbie (32) en Ryan Gosling (42) in de hoofdrollen, duiken wereldwijd posters van de film op. In Frankrijk gaat een versie van de poster viraal die voor rode oortjes zorgt.

"Het is geniaal dat ze dat erin hebben gestopt"

Op de poster is te zien dat Margot op de schouders van Ryan zit. ‘Elle peut tout faire. Lui, c’est juste Ken’, staat erbij geschreven, wat in het Nederlands 'Zij kan alles, hij is gewoon Ken' betekent. Een onschuldige poster zou je denken, maar wie de Franse taal kent, weet dat er meer achter de Franse slogan zit.

Margot Robbie geeft rondleiding door het Barbie Droomhuis
Lees ook

Margot Robbie geeft rondleiding door het Barbie Droomhuis

Het laatste woord heeft namelijk een dubbele betekenis in een Frans dialect. Volgens Het Laatste Nieuws is het woord 'Ken' synoniem geworden voor, eh, 'stoeien'. Zo betekent de tekst ineens 'Zij weet hoe ze alles moet doen. Hij weet alleen hoe hij seks moet hebben'.

© Warner Bros.

Het lijkt erop dat dit bewust is gedaan. "Het is onmogelijk dat een Franstalige de pikante woordspeling niet zou hebben opgemerkt. Het is geniaal dat ze dat erin hebben gestopt", vertelt een Franse marktetingmanager van een concurrerende studio aan The Hollywood Reporter. Filmstudio Warner Bros. weigert te bevestigen of ontkennen dat er opzet in het spel is. Toch bewijst de Engelse versie van de slogan dat een en ander bewust is gedaan. De eerste regel van de Engelse slogan luidt namelijk 'Barbie is alles', de Franse vertaling van de eerste regel is daarentegen 'Barbie kan alles'.

Al met al lijkt Warner Bros. toch blij te zijn met alle reacties op de wereldberoemde poster. "De speculaties rond de Barbie-marketingcampagne laten zien dat het publiek zeer enthousiast is over de aanstaande release van onze film", zegt een woordvoerder van de filmstudio. "We kunnen niet wachten tot het publiek over de hele wereld Barbie kan zien."

De nieuwe Barbie-film is vanaf 19 juli te zien in de bioscoop. Naast Margot Robbie en Ryan Gosling zijn ook onder anderen America Ferrera, Michael Cera, Simu Liu en Dua Lipa onderdeel van de sterrencast.

Lees meer over
Margot Robbie Ryan GoslingBarbie