KAN YE NIET MAKEN

Kanye West alweer beschuldigd van antisemitische uitspraken

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Kanye West alweer beschuldigd van antisemitische uitspraken
RTL

Kanye 'Ye' West' (46) is in een nieuwe documentaire van de 'BBC' opnieuw beschuldigd van antisemitische uitspraken, deze keer door een voormalig zakenrelatie. Dit blijkt uit berichtgeving van 'Deadline' over 'The Trouble with KanYe'.

"Hij deed die uitspraken in de hoop mij pijn te doen"

"Kanye was erg kwaad weet je, hij zei 'ik wil je slaan' en 'je bent precies als die andere Joden', bijna genietend van hoe beledigend hij kon zijn." Dat zegt Klein, die met Ye samenwerkte voor zijn album Donda 2. "Hij deed die uitspraken in de hoop mij pijn te doen. Ik vroeg hem 'denk je echt dat Joden samenwerken om jou tegen te houden?' en hij zei 'ja, ja dat doe ik'."

Kinderen Kim Kardashian mogen geen tv kijken als Kanye op het nieuws is
Lees ook

Kinderen Kim Kardashian mogen geen tv kijken als Kanye op het nieuws is

In de BBC-documentaire reist presentator Mobeen Azhar naar de Cornerstone Christian Church in Californië, waarvan bekend is dat Ye hem bezoekt. Terwijl Azhar daar is, ontmoet hij een man die buiten de kerk in zijn auto woont en zegt dat West hem heeft gevraagd om zijn campagneleider voor de presidentsverkiezingen van 2024 te worden. De dakloze Mark zegt ook dat Ye regelmatig de kerk bezoekt waar de witte nationalist Nick Fuentes politieke bijeenkomsten houdt. De BBC heeft de beschuldigingen aan Ye doorgegeven voor de documentaire, maar die heeft niet gereageerd.

Eerder deed de veelbesproken artiest al antisemitische uitspraken. En die kwamen hem duur te staan:

Lees meer over
Kanye West