DICAPRIOLEN VOORKOMEN

Eveline Stallaart deelt strenge eis in kandidatenselectie MAFS: 'Moet je iemand niet aan willen doen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Studio Haviq/Nander de WijkEveline Stallaart deelt strenge eis in kandidatenselectie MAFS: 'Moet je iemand niet aan willen doen'
RTL

Met een glas urine smijten, iemands matras of koffer in het zwembad gooien of een ouderwets potje vechten: in bijna elke aflevering van 'Ex on the Beach' is het wel weer raak. Onverantwoord, vinden voormalig 'Ex on the Beach'-ster Romée van Zeeland (25) en 'MAFS'-expert Eveline Stallaart (40). In Realitea vertelt de seksuoloog dat ze in 'Married at First Sight' strenge regels hanteren om dit soort capriolen te voorkomen.

"Je weet dan nog helemaal niet waar je staat en wat je wilt in het leven"

Elk seizoen van Ex on the Beach lijkt heftiger te worden, zo vindt ook Romée. "Het is heel extreem", stelt ze over het huidige seizoen. "Ik weet natuurlijk dat productie ook wel een beetje zegt van: doe maar een keer lijp of zo. Maar dat je pis over iemand heen gaat gooien..."

Ook psycholoog en seksuoloog Eveline Stallaart vindt het enorm heftig wat er allemaal gebeurt en vraagt zich af of de deelnemers wel doorhebben wat voor schade het kan aanrichten. Ook zijn de kandidaten volgens haar erg jong, soms amper achttien. "Je weet dan nog helemaal niet waar je staat en wat je wilt in het leven", verduidelijkt ze. "Ik vind dat echt te vroeg."

Dennis van EOTB klapt uit school: 'Ruzie Lex en Rick was in scène gezet'
Lees ook

Dennis van EOTB klapt uit school: 'Ruzie Lex en Rick was in scène gezet'

Bij Married at First Sight, waarin Eveline een van de experts is, accepteren ze daarom ook geen kandidaten die jonger zijn dan 25 jaar. "Dat moet je iemand niet aan willen doen. En bij dit soort programma’s vind ik dat ook wel een ding."

Presentator Fawry is het met hen eens, maar stipt wel aan dat 99 procent van de deelnemers van Ex on the Beach toch enkel en alleen meedoet 'voor de fame' en het daarom prima vindt dat heel Nederland het over hen heeft. Ook al betekent dat dat je de geschiedenisboeken in kunt gaan als diegene die een glas urine over iemand heen gooide.

Ook bij MAFS zijn er soms mensen die enkel voor de aandacht mee willen doen, al prikken ze daar meestal meteen doorheen, vertelt Eveline. Alsnog gedragen sommige deelnemers zich anders voor de camera. "Het komt weleens voor dat een koppel zegt: 'Diegene is zó voor de camera’s, maar zó achter de camera’s'. Voor ons is het dan ook heel moeilijk om te zien wat er écht speelt, want wij en de kijker zien natuurlijk alleen maar wat er op camera is."

Meer realitynieuws? Elke week komt er een nieuwe aflevering van Realitea online. Bekijk de vorige aflevering hieronder.

Lees meer over
Fawry not Sawry Eveline StallaartEx on the BeachMarried at First SightRealitea