Showbizz

Al meer dan 100 Taylor Swift-tickets te koop op Marktplaats

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Al meer dan 100 Taylor Swift-tickets te koop op Marktplaats
RTL

De eerste tickets voor concerten van Taylor Swift (33) in de Johan Cruijff ArenA hebben hun weg al gevonden naar Marktplaats. Op de verkoopsite worden woensdag rond 17.00 uur meer dan honderd tickets aangeboden, vaak ver boven de verkoopprijs. De kaartverkoop voor de concerten van de Amerikaanse zangeres, namelijk op 4, 5 en 6 juli 2024, ging woensdag om 14.00 uur van start.

"Helaas zijn er zoals altijd weer veel oplichters actief"

Tickets worden voor verschillende prijzen aangeboden, of kunnen door middel van een bod worden verkregen. Zo biedt iemand een VIP-kaartje aan voor 600 euro, die normaal weggaat voor 274 euro, en worden twee staplaatsen die normaal bijna 200 euro per kaartje kosten samen voor 1111 euro aangeboden op Marktplaats.

Tienduizenden fans zitten gespannen klaar voor kaartverkoop Taylor Swift
Lees ook

Tienduizenden fans zitten gespannen klaar voor kaartverkoop Taylor Swift

Concertpromotor Greenhouse Talent laat weten dat tickets niet zomaar doorverkocht kunnen worden. "De tickets zijn nog niet uitgestuurd, pas enkele dagen voor de show", meldt een zegsvrouw. Bovendien staan de tickets op naam van de hoofdboeker, wat kan worden gecontroleerd bij de ingang. "Helaas zijn er zoals altijd weer veel oplichters actief."

Fans die geen kaartje hebben weten te bemachtigen zijn niet blij dat kaarten worden doorverkocht. "DEZE MENSEN ZIJN HET PROBLEEM!!", twittert iemand bij een screenshot van een Marktplaatsadvertentie waarop te zien is dat iemand vier kaarten aanbiedt, waar een bod van 50.000 euro op is gedaan. "In België hebben ze een wet dat tickets voor evenementen niet voor een hoger bedrag doorverkocht mogen worden, dan het aankoopbedrag", twittert een ander. "Op die manier kan er nooit verdiend worden aan tickethandel. Wanneer gaan we dat in Nederland een keer overnemen?"

Fans moesten zich eerder al aanmelden op een speciale website om kans te maken op de mogelijkheid om kaarten te kopen. Hoeveel mensen zich hiervoor hebben aangemeld, kon Greenhouse Talent eerder niet zeggen. Op Twitter was te zien dat wachtrijen uiteindelijk soms boven de 80.000 uitkwamen. Slechts een deel van de mensen die zich registreerden, kreeg de mogelijkheid om tickets te bemachtigen. Ook dit aantal werd niet gecommuniceerd.

Lees meer over
Taylor Swift