HOW ABOUT THAT, MR. SHEFFIELD?

Fran Drescher imponeert met gepassioneerde speech in naam van Hollywood-acteurs: 'Wil The Nanny niet tegen me keren'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFran Drescher imponeert met gepassioneerde speech in naam van Hollywood-acteurs: 'Wil The Nanny niet tegen me keren'
RTL

Fran Drescher (65), de hele wereld kent haar door haar kenmerkende lach én outfits in de tv-serie 'The Nanny'. Deze week ziet de wereld haar echter van een heel andere kant. Ze voert donderdag het woord namens de Amerikaanse acteursvakbond SAG-AFTRA bij de bekendmaking van de staking voor Hollywood-acteurs. En door haar woorden ontvangt Fran veel lof.

"Don't mess with The Nanny"

Donderdag wordt naar buiten gebracht dat de Amerikaanse acteurs in staking gaan, in navolging van de schrijversbakbond. Fran is het gezicht van de acteursvakbond, gesteund door onder anderen wereldsterren als Jennifer Lawrence en Meryl Streep. Fran onderhandelt de afgelopen weken met prominente Hollywood-figuren over meer geld voor de acteurs en de gevolgen van kunstmatige intelligentie (AI). Die lopen op niets uit, waardoor een staking nu is aangekondigd. Series als The White Lotus en The Last Of Us lopen daardoor vertraging op.

Fran noemt het 'walgelijk' hoe filmstudio's doen alsof ze arm zijn, terwijl de bazen daarvan honderden miljoenen per jaar zouden opstrijken. "Ze moeten zich kapot schamen", zegt ze tijdens haar speech. "Je kunt ons niet blijven kleineren, afdrogen en uitknijpen. Onze industrie is veranderd door streamingdiensten en AI. We moeten nu voor onze rechten opkomen voordat het te laat is."

Joe Biden steunt staking Hollywood-acteurs
Lees ook

Joe Biden steunt staking Hollywood-acteurs

Volgens Fran bloedt het hart van de acteurs, nu zij worden 'gedwongen' om deze beslissing te nemen. "Maar we kunnen niet krijgen wat deze leden verdienen, want het wordt alleen maar erger. Hier hebben we de grens getrokken en dat is vreselijk om te moeten doen."

Online krijgt Fran zoals gezegd veel steunbetuigingen van vakgenoten en mensen buiten het acteerveld die onder de indruk zijn van haar bevlogen woorden. 'Don't mess with The Nanny', schrijft iemand. Een ander: 'Die persconferentie was badass. Ik zou The Nanny nooit tegen me willen keren.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Een deel van de speech van Fran zie je hieronder.

Lees meer over
Fran DrescherStakingen