WE WERE ON A B&BREAK

Leendert en Thalia nemen een break na onstuimige nacht in B&B Vol Liefde: 'De regie kwijt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLLeendert en Thalia nemen een break na onstuimige nacht in B&B Vol Liefde: 'De regie kwijt'
RTL

In 'B&B Vol Liefde' ziet Leendert in Thalia een heel leuke vrouw. Maar Thalia is er nog niet klaar voor om te kijken of het ook in de slaapkamer klikt. Tegelijkertijd is Leendert bang dat zij toekomstige liefdeskandidaten afschrikt.

"Ik heb als man, ook al is dat van zekere leeftijd, verlangens en verwachtingen"

Leendert en Thalia hebben een gezellige avond gehad in de sauna en jacuzzi, maar na het romantische onderonsje verkiest Thalia haar eigen bed boven dat van Leendert. "Ik heb als man, ook al is dat van zekere leeftijd, verlangens en verwachtingen. Het is fijn als dat allemaal vervuld wordt, maar als dat niet zo is, heb ik het respect om daar niet in aan te dringen", vertelt Leendert. 

Thalia is wel gevraagd om mee te gaan naar zijn slaapkamer. "Of ik daar in de kamer onder de douche wilde en of ik bij hem wilde liggen en slapen. Ik heb duidelijk gezegd: 'Nee.' Ik zou het leuk vinden, maar nu niet", vertelt Thalia over afgelopen nacht.

Ze vervolgt: "Hij kijkt naar mij en hij zegt: 'Je bent een hartstikke mooie vrouw met een mooi figuur.' En ik zei: 'Nou en? Jij bent ook een hele aantrekkelijke man. Groot, leuk. Ik kan makkelijk bij jou slapen, maar dit zijn mijn grenzen.' Ik ben katholiek. Ik heb van mijn mama en papa goede normen en waarden meegekregen. Je kunt niet zomaar met een jongen naar bed. Verder moeten alle dingen groeien."

Leenderts hond zorgt opnieuw voor problemen in B&B Vol Liefde: verwondt Thalia's gezicht
Lees ook

Leenderts hond zorgt opnieuw voor problemen in B&B Vol Liefde: verwondt Thalia's gezicht

"Thalia heeft duidelijk grenzen. En die grenzen bepaalt zij. Dat is gewoon een feit en daar leg ik me gewoon bij neer", zegt Leendert ietwat teleurgesteld. "Voor mij is er zeker iets, maar dan net onvoldoende om te zeggen: ik ga er helemaal voor of ik ga er net niet... Ik weet het niet. Ik stond daar vooral gisteren dubbel in nog." 

Het knaagt aan hem dat Thalia niet aan zijn verwachtingen voldoet, maar wel andere vrouwen afschrikt. Leendert ziet namelijk dat zij niet echt ruimte geeft aan andere dames. "Een paar dagen terug aan het ontbijt was ze toch wel richting Jorien wat paaltjes aan het zetten. Dat voelde ik, dat voelde Jorien. Ik denk dat dat bewust of onbewust toch gebeurde." 

"Ik ben naar jou toe tot nu toe eerlijk geweest dat ik jou heel leuk vind en dat ik meer voor je voel dan normaal. Maar ik wil naar de andere dames ook wel eerlijk zijn", vertelt hij aan Thalia. Leendert neemt daarom een rigoureus besluit: ze hebben een break nodig. Thalia was al van plan om voor eventjes naar Nederland te vertrekken, maar als het aan Leendert ligt hoeft ze niet snel terug te komen. 

"Ik heb nog eens goed nagedacht, Thalia", begint hij met lood in zijn schoenen. "Ik heb er geen goed gevoel bij hoe dat met Jorien gebeurd is en hoe dat bij de nieuwe dames gaat verlopen. Ik vind het beter als we even een break nemen. Laten we contact houden. Dat geeft me ook meer duidelijkheid over wat ik voor jou voel." Thalia vindt het goed om een pauze te nemen in hun korte liefdesgeluk. "Bedankt voor alle leuke momenten", zegt ze tegen hem. 

Op camera laat ze weten dat ze het wel een beetje jammer vindt dat ze nu weg moet blijven. Ze ziet zichzelf niet als bedreiging voor andere vrouwen. En ook als het aankomt op de seksuele verlangens van Leendert is ze altijd eerlijk geweest. "Ik was duidelijk vanaf het begin: 'Leendert, bij mij gaat alles stap voor stap.'" 

En zo komt er voorlopig een einde aan de liefde tussen de twee tortelduifjes. "Als het de juiste persoon is, kom je samen terug", besluit Thalia. Bij het afscheid wordt er nog een laatste kus gegeven en dan vertrekt de vierde liefdeskandidaat met haar auto naar Nederland. "Adios amigo!" roept Thalia uit het raam. 

Leendert kruipt, zoals gewoonlijk als er een vrouw vertrekt, weer achter zijn piano om de stilte te verdoven. "Het is ook het gevoel dat ik de regie kwijt ben, kwijt was. En dat Thalia dat steeds meer in handen kreeg door mijn gevoelens voor haar." Nu zij niet in de buurt is om zijn hoofd op hol te laten slaan, heeft hij de regie weer terug om zijn gedachten op een rijtje te zetten. Tijdens een telefoongesprek met vrienden wordt hem gevraagd of hij niet een mogelijke kans op liefde heeft verknald. "Ze hebben zoiets van: Ja, Leen, misschien wil je altijd wel kijken of het gras bij de buren groener is. Wees tevreden met wat er op dat moment is." Daar heeft Leendert nu alle tijd voor om over na te denken.

Hoe het liefdesavontuur van Leendert verder gaat, zie je elke werkdag in B&B Vol Liefde om 20.30 uur bij RTL 4 en Videoland. 

Lees meer over
B&B Vol liefde