A B C IK KAP ERMEE

Henk Schiffmacher verloor bewust in De Slimste Mens

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHenk Schiffmacher verloor bewust in De Slimste Mens
RTL

Wat weet u van pesto? Vanavond begint het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens', met zwemster Ranomi Kromowidjojo (32), journalist Tom Kleijn (54) en tattoo-artist Henk Schiffmacher (71). Bekend terrein voor Henk, die al mee heeft gedaan aan de Vlaamse versie van het programma. En laat die pesto-vraag hem nou de kop hebben gekost. Bewust, welteverstaan.

"Net gedaan of ik niks van pesto wist"

Henk Schiffmacher is met zijn 71 jaar de oudste deelnemer ooit in De Slimste Mens. Hij mag het spits van het nieuwe seizoen afbijten. Of de tatoeëerder ver gaat komen, is nog maar de vraag.

Eerder is hij al te zien in De Slimste Mens ter Wereld, de Vlaamse versie van het programma, waarin hij naar eigen zeggen hoge ogen gooit. "Toen ik steeds verder kwam in het spel, heb ik net gedaan of ik niks van pesto wist. Ik wilde naar huis", vertelt hij in een duo-interview met zangeres Froukje, een andere kandidaat, in het AD.

Jeroom Snelders neemt deel als kandidaat in de Nederlandse Slimste Mens: 'Ben een beetje trager geworden'
Lees ook

Jeroom Snelders neemt deel als kandidaat in de Nederlandse Slimste Mens: 'Ben een beetje trager geworden'

Nu probeert Henk het nog een keer. Met zijn algemene kennis zit het wel goed. In hetzelfde interview vertelt hij dat vragen over geschiedenis, aardrijkskunde en Nederlands wel goed moeten komen. "Mijn vader was marinier. Als hij ons - ik ben de oudste van acht kinderen - Nederlandse taalles gaf, deed hij dat met een stuk hout. Nou, de taal is er wel in geramd. Net als mijn bijbelkennis."

Henk vertelt in onderstaande video dat hij tijdens zijn deelname aan De Slimste Mens heel wat nieuwe kennis heeft opgedaan.

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens zie je vanavond om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Lees meer over
Henk SchiffmacherDe Slimste Mens