DE SLINKSTE MENS

Kandidaat De Slimste Mens probeerde Maarten van Rossem om te kopen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRV/screenshot De Slimste Mens 2 augustus 2023Kandidaat De Slimste Mens probeerde Maarten van Rossem om te kopen
RTL

Wie niet sterk is, moet slim zijn. Dat is het motto van banketbakker Hidde de Brabander (43) als hij woensdagavond zijn debuut maakt in 'De Slimste Mens'. De patissier hoopt in de smaak te vallen bij Maarten van Rossem (79) door hem 'om te kopen'.

"Wij zijn niet omkoopbaar"

"Maarten droomt al jaren van een tv-kok die hier rondloopt en hem voortdurend van heerlijkheden voorziet", vertelt presentator Philip Freriks, die zich tot Hidde richt. "En zie: zijn droom komt uit, want jij hebt iets meegenomen hè?" 

"Nou ja, ik dacht: het is de voorzitter van de jury, het is duidelijk ook een jurysport een beetje hier. Dus misschien kan ik hem een klein beetje omkopen. Ik heb koekjes mee." De bakker houdt de Amsterdamse koggetjes, ook wel bekend als nogatientjes, voor Maartens neus. "Ik neem er twee", verklaart de historicus als hij met zijn hand in het bakje tast. "Heerlijk koekje", recenseert-ie het baksel van de kandidaat.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De Slimste Mens-kandidaat Tom Kleijn heeft bekende halfbroer
Lees ook

De Slimste Mens-kandidaat Tom Kleijn heeft bekende halfbroer

Hiddes tegenstanders ESPN-presentatrice Sanne van Dongen en tv-journalist Tom Kleijn bedanken voor de koekjes. "Wij zijn niet omkoopbaar", lacht Sanne. 

Of Hidde er vervolgens ook in de tv-quiz iets van bakt? Toch wel: hij wint op het nippertje van Sanne in de finale. Donderdagavond neemt Hidde het samen met Tom op tegen de nieuwe uitdager, musicalactrice Nandi van Beurden. 

Hoe je het hart van Maarten verovert? Met zoetigheid kom je dus ver. Toch is er geen omkoping in het spel bij Maartens favoriete deelnemer van De Slimte Mens tot dusver. Dat is namelijk Rob Kemps. Hij wint het programma in 2021. "De leukste kandidaat was de bijzonder geestige en latere winnaar, Rob Kemps. De charme van Rob was dat niemand iets van hem verwachtte, zeker niet vanwege zijn muzikale optredens", geeft Maarten over hem prijs in een interview met Veronica Superguide.  

Ook de pientere Emma Wortelboer lijkt tijdens haar deelname in 2020 een oogappeltje te zijn van Maarten én kijkers. 

Lees meer over
Maarten van RossemPhilip FreriksHidde de BrabanderDe Slimste Mens